I dag er der ingen grund til at hive din smartphone frem hver gang at du skal tjekke hvordan vejret for i dag bliver. I dag er det i den grad blevet mere og mere moderne og ikke mindst normalt med vejrstationer i de danske hjem. Det er der mange gode grund til, og selvom at du finder de smarte stationer i stort set alle prisklasser, behøver du langt fra at bruge en mindre formue på en god og solid vejr station der passer perfekt til dine behov.

Vejrstationerne har været under en masse udvikling og hvor du før i tiden måtte nøjes med en klodset, manuel station der ikke nødvendigvis var i stand til at foretage akkurate aflæsninger, kan du nu glæde dig over det faktum, at du for kun ganske små penge kan investere i en smart og moderne løsning. Med en digital vejrstation kan du være sikker på, at dagens vejrudsigt altid er korrekt.

Når det så er sagt, er vejrstationer ikke bare lige noget, vi danskere går ud og køber hver dag. Derfor kan det være, at du er lidt i tvivl om, hvad du reelt bør kigge efter når du skal finde og gennemgå de forskellige vejrstation test. Derfor vil vi gerne hjælpe dig lidt i gang. Læs vores nedstående guide hvor vi gennemgår samtlige punkter, du bør have med i dine overvejelser når du ønsker at investere i din næste eller første elektronisk vejrstation.

Hvad er en vejrstation?

vejrstation testDet traditionelle og oldgamle barometer som vi kender det, er for længst gået af mode. I dag behøver du ikke at bekymre dig om upålidelige og unøjagtige stationer, og kan i stedet glæde dig over, at det er nemt at finde en vejrstation i en moderne udgave der tager sig perfekt ud i dit hjem. Det smarte ved vejrstationer i dag er nemlig, at de er yderst alsidige og ikke specielt pladskrævende. Som regel er det fuldt ud muligt at montere og opsætte stationen på væggen hvis du ønsker det, men ellers kan du selvfølgelig også bare placere den på morgenbordet, så du altid kan holde øje med vejret. Uanset hvad, får du en kæmpe frihed ved at vælge en model fra en af de mange førende trådløs vejrstation test du finder på nettet.

Som navnet rigtig nok indikerer, har en vejrstation selvfølgelig til formål at fortælle dig alt hvad du bør vide om dagens vejr. Nogle af de mere basale modeller er måske kun i stand til at fortælle dig om dagens temperatur i dit lokalområde, hvorimod andre mere avancerede vejrstationer kan fortælle dig om vejret fra overalt i verden og berette om alt fra fugtigheder til vindstyrke. Der er selvfølgelig ikke nogen grund til at gå ud at investere i en dyr vejrstation med vindmåler hvis dette ikke er en funktion du vil sætte pris på, men med det sagt, får du naturligvis mere for pengene, jo mere du investerer.

I dag er vejrstationer desuden langt fra klodsede. I stedet er langt de fleste faktisk trådløse og kan gennem deres digitale egenskaber, give os præcise oplysninger hver gang. Derudover er de selvfølgelig også en bekvem løsning for dig der sætter pris på at kunne aflæse vejret på alle tidspunkter uden at skulle hive din telefon op fra lommen.

Sammenlign forskellige vejrstationer før du køber

For mange af os er vores køb af en vejrstation måske noget usædvanligt. Det er i hvert fald ikke et køb vi foretager ofte – så når vi investerer i en, er vi med sikkerhed interesserede i at sikre os, at den valgte station vil vare mange år i fremtiden. Derfor er det også vigtigt at gennemgå og sammenligne forskellige vejrstation anmeldelser for at sørge for, at vi ender med den rette model til vores behov.

Det smarte ved vejrstationer i dag er selvfølgelig at de er digitale. Det betyder, at de stort set ikke kan gå af mode da du kan opdatere dem via det trådløse netværk så snart at der findes opdateringer. Flere og flere vejrstationer i dag leveres også med en indbygget app, der gør det nemt for dig at kontrollere og tjekke vejret mens du er på farten. Disse typer skal vi kigge nærmere på nedenfor.

Hvordan fungerer en vejrstation med app?

I dag findes der næsten smartenheder af enhver art. Dette inkluderer i dag også vejrstationer. Langt de fleste producenter af vejrstationer har i den grad fulgt med teknologien og de fleste modeller leveres altså med en indbygget app. Dette gør det muligt for dig at holde styr på vejret uanset hvor du befinder dig – ved hjælp af din mobiltelefon eller tablet! Ønsker du en smart løsning hvor du kan holde styr med både vejret og din enhed derhjemme, er dette altså den bedste vejrstation for dig.

Det er desuden pærenemt at anvende en vejrstation med indbygget app. Du opsætter den digitale vejrstation som normalt i dit hjem. Når dette er gjort, skal du blot downloade den medfølgende app fra din producent på din mobil eller tablet. Langt de fleste udbydere har udviklet apps der fungerer til alle enheder, så medmindre at du har en meget unik smartphone, bør du ikke bekymre dig over, om din enhed nu er kompatibel.

De medfølgende apps er selvfølgelig gratis og kræver sådan set kun at du har adgang til internettet. Når du har installeret og opsat appen, kan du følge med i vejret på alle tidspunkter. Hvis du ikke er hjemme, kan du endda også slukke for stationen mens du er på farten, hvis du ikke ønsker at den skal stå at bruge strøm.

I dag leveres størstedelen af de forskellige modeller med en indbygget app, men når det så er sagt, kan der sagtens være stor forskel på de forskellige features. Hvis du derfor vægter og prioriterer den medfølgende app højt, kan det sagtens betale sig først at sammenligne forskellige vejrstation tilbud og anmeldelser før du køber.

Gennemsnitlig pris på vejrstationer

Som vi også nævnte tidligere, vil du sikkert hurtigt finde ud af, at der i dag findes vejrstationer i stort set alle prisklasser. Hvor det er muligt at finde meget basale stationer uden apps, findes der samtidig også et stort marked for dyrere og mere avancerede modeller. Her er det vigtigt, at du allerede har en nogenlunde idé om, hvilke behov du har og hvilke funktioner du vil sætte pris på. Selvom at der på ingen måde er grund til at betale mere end højest nødvendigt for funktioner som du alligevel ikke kommer til at bruge, er du sikkert heller ikke interesseret i at investere i en ukendt model der ikke leverer pålidelige aflæsninger.

Når det gælder vejrstationer, kan du i mange tilfælde altså regne med at pris og kvalitet hænger nogenlunde sammen. Jo mere du investerer, jo mere pålidelig og nøjagtig model får du. Når det så er sagt, er det selvfølgelig stadig fuldt ud muligt at finde en forholdsvis billig vejrstation som har både app og en del features. En anden klar fordel ved vejrstationer er selvfølgelig, at de er en engangsinvestering. Når du først har fundet den perfekte vejrstation wifi vil denne vare dig i mange år i fremtiden!

Hvorfor investere i en vejrstation?

At sige at en vejrstation er et must-have i ethvert hjem er noget af en overdrivelse. Langt de fleste af os tjekker blot vejret på vores mobiltelefoner eller på tekst-tv, og måske fungerer det fint nok for dig. Når det så er sagt, behøver en vejrstation ikke at være en klodset gimmick i dit hjem og faktisk kan du glæde dig over, at der findes yderst moderne og tidløse modeller der passer ind i stort set alle danske boliger.

En vejrstation kan også mere end bare at give dig dagens temperatur. For eksempel kan en trådløs vejrstation med regnmåler hjælpe dig med at regne ud hvornår du igen bør vande haven eller hvad du bør iklæde dig resten af dagen. Som vi også nævnte ovenfor, kan du selvfølgelig regne med endnu flere avancerede features jo dyrere en model du investerer i, så det afhænger helt af dig selv, hvor fancy en vejrstation du ønsker.

Hvor pålidelige er de?

Hvis du overvejer at investere i en vejrstation, er du sikkert også interesseret i at sikre dig, at din valgte model er pålidelig og i stand til at levere dig nøjagtige aflæsninger. Når alt kommer til alt, kan selv et par små forskelle og svingninger i temperaturer være afgørende for, hvordan du klæder dig på til dagen!

Som hovedregel kan du gå ud fra at langt de fleste modeller på markedet er ganske pålidelige – også selvom at du ikke investerer i en af de mest avancerede stationer. En professionel vejrstation til flere tusinde kroner giver dig altså ikke nødvendigvis mere nøjagtige temperaturmålinger, men leveres i stedet for med et væld af ekstrafunktioner. Om du reelt har brug for disse ekstra features, kan selvfølgelig du kun svare på.

Når det så er sagt, er der selvfølgelig visse modeller der er mere nøjagtige end andre. Vi anbefaler derfor altid at du vælger en anerkendt model fra en betroet producent. Du kan sikkert finde yderst billige modeller til stort set ingen penge hvis du vælger at nøjes med en model fra en ukendt producent, men hvor pålidelige disse i realiteten er, kan vi desværre ikke garantere. Da en vejrstation desuden er et engangskøb for langt de fleste af os, mener vi også, at det bedre kan betale sig at investere lidt ekstra.

Hvor finder jeg de bedste vejrstationer?

Når du har gennemgået de forskellige vejrstation bedst i test på nettet, er du måske blevet nysgerrig efter at finde ud af, hvor du finder de bedste vejrstationer til de bedste priser. Selvom at stationerne findes ude i de fysiske butikker, er det som regel meget nemmere at bestille dem hjem fra nettet. Her kan du som regel også glæde dig over, at du får en langt bedre pris.

Når du handler på nettet, kan du også glæde dig over, at det er langt nemmere at sammenligne både priser og funktioner. De fleste butikker i den fysiske verden i dag har kun et begrænset udvalg af modeller, da vejrstationer endnu ikke rigtig har slået igennem i Danmark. For at gøre det absolut bedste køb, anbefaler vi derfor altid at du tager dig rigeligt med tid til at sammenligne og gennemgå forskellige vejrstation bedst i test for at danne dig et indtryk af markedet.

Når du handler på nettet, vil du sikkert opleve, at mange udenlandske sider tilbyder dig langt bedre priser på vejrstationer end herhjemme. Før at du køber fra en udenlandsk side, bør du dog altid gøre dig selv en tjeneste og sørge for at sikre dig, at stationen også er kompatibel inden for Danmarks grænser. Derudover skal du også være forberedt på, at du med sandsynlighed får brug for en adapter.

Størrelser på vejrstationer

Hvis du nogensinde har set de klassiske barometre, frygter du måske at en vejrstation kommer til at fylde meget i dit hjem. Dette er dog langt fra tilfældet og langt de fleste vejrstationer er for det første yderst kompakte og kan i mange tilfælde hænges op på væggen efter ønske.

Vær dog opmærksom på, at du finder vejrstationer i stort set alle størrelser i dag. Måske sætter du pris på en mindre, diskret version du kan have stående på spisebordet. Eller måske foretrækker du en rund vejrstation med en stor skærm, der kan hænges op på væggen så du hele tiden kan aflæse den nuværende temperatur. Overvej gerne hvor du har planer om at placere din vejrstation inden at du køber, for at danne dig et indtryk af, hvilken størrelse der vil tage sig bedst ud i dit hjem. I vores avancerede anmeldelser af vejrstationer oplyser vi dig altid om de forskellige dimensioner på tværs af modeller, så du altid kan finde en vejrstation i en størrelse der passer dig.

Opsætning

vejrstation wifiLangt de fleste vejrstationer er ganske simple at opsætte. Det skyldes, at de stort set alle skal tilknyttes din Wi-Forbindelse, hvorefter de selv er i stand til at gå ind at indhente informationer om vejret i dit lokalområder. Derudover er der endnu mindre opsætning at bøvle med hvis du vælger en trådløs model.

Nogle vejrstationer kan også placeres udendørs, hvis du skulle have brug for dette. Denne type vejrstation er dog primært for dig der ønsker at måle faktorer som vind og blæst. I dag vil en almindelig vejrstation til indendørs brug være mere end rigeligt for langt de fleste danskere.

Smarte funktioner

Udover at en vejrstation selvfølgelig har til formål at levere dig præcise målinger omkring vind og vejr, er der flere og flere producenter der ved, at brugerne i den grad sætter pris på ekstra smarte funktioner. Om du reelt får brug for disse, kan kun du alene afgøre, men du må forvente at skulle betale en tand mere for disse under alle omstændigheder.

For blot at nævne et par stykker, kan du for eksempel finde vejrstationer der leveres med indbyggede radiosignaler således at du kan lytte til musik ved morgenbordet. Disse er dog stadig ikke specielt udbredte på markedet, men det er stadig muligt at finde dem på nettet.

Nogle vejrstationer – især de udenlandske der endnu ikke har nået Danmarks grænser – er endda blevet så avancerede, at du kan tjekke både din e-mail og sociale netværk ved hjælp af en fjernbetjening. Om disse nogensinde vil få popularitet i Danmark er dog tvivlsomt, og vi er sikre på, at en ganske almindelig vejrstation sikkert vil være mere end rigeligt for langt de fleste. Hvis du derudover allerede ejer andre smartenheder – måske en tablet – kan du med fordel også overveje, om det reelt kan betale sig for dig at betale ekstra for disse funktioner.

Masser af designs

Når du ønsker at indrette din bolig, er det første du går ud og investerer i nok ikke en vejrstation. Måske er du endda bekymret for, om en vejrstation reelt vil passe ind i dit hjem, især hvis du ikke har meget plads at gøre godt med. Dette er dog langt fra et problem i dag hvor der findes så stort et udvalg af forskellige typer. Udvalget er endnu større når du handler på nettet, hvor du har mulighed for at sammenligne de forskellige features.

Først og fremmest bør du gøre op med dig selv, om du ønsker en vejrstation der skal placeres på en flad overflade eller om du ønsker at hænge den op på væggen. Flere og flere producenter har dog udarbejdet modeller der kan begge dele – dette gør det nemt at flytte rundt på vejrstationen fra rum til rum hvis dette skulle vise sig nødvendigt.

Vejrstationer behøver langt fra at være klodsede. Tværtimod er langt de fleste enheder ganske kompakte og vækker ikke megen opsigt. Selvom at neutrale farver klart er blandt danskernes favoritter, kan du også finde unikke vejrstationer i sprøde farver, og ønsker du et luksuriøst look, kan du med fordel vælge en model udarbejdet i krom eller stål.

Det bør du kigge efter når du vælger en vejrstation

Hvis du aldrig har afprøvet en vejrstation i den virkelige verden, kan det være svært at regne ud, hvilke funktioner og features du bør kigge efter når du skal vælge den perfekte model til dig. Nedenfor har vi derfor udarbejdet en liste over nogle af de punkter, du bør bære i sinde inden at du køber:

Funktioner: Dette er og bliver måske det vigtigste punkt. Hvor mange funktioner og features du ønsker fra din vejrstation, kan kun du svare på. Måske har du kun brug for en station der kan give dig en temperaturlæsning og i så fald er en af de basale modeller sikkert mere end tilstrækkelige for dine behov. Hvis du derimod har et ønske om at kunne aflæse vinden og regn på alle tidspunkter og sætter pris på at kunne følge med i vejrudsigten for de næste 14 dage, skal du med sandsynlighed have fat i en mere avanceret model. Sammenlign altid dette punkt på tværs af forskellige modeller inden for dit budget, således at du har en klar idé om, hvad du kan forvente at få for dine penge.

Trådløs eller ej: En anden ting som du skal gøre op med dig selv er, om du ønsker en trådløs vejrstation eller en almindelig vejrstation med ledning. Som du nok kan regne ud, giver den trådløse model dig lidt større frihed, men hvis du alligevel kun har planer om at bruge stationen et fast sted, kan du spare penge ved at vælge en model med ledning. Dette er også et punkt som du med fordel kan bære i sinde, hvis du har planer om at hænge din vejrstation op på væggen.

Med eller uden app: I dag leveres langt de fleste vejrstationer med en indbygget app, der gør det nemt for dig at holde styr på vejret via din mobiltelefon eller tablet uanset hvor du er. Disse apps er fuldstændig gratis at bruge og kræver sådan set kun, at du har adgang til en pålidelig Wi-Fi forbindelse. Vær dog opmærksom på, at visse billigere modeller muligvis ikke giver dig mulighed for at opsætte enheden til en app, og hvis det derfor er en funktion som du vægter højt, er det vigtigt at du gennemgår de forskellige vejrstationer test for at finde en model med app der passer til dine behov.

Design: Med det store udvalg af smarte vejrstationer, er der ingen grund til at gå på kompromis når det gælder selve designet. Sammenlign gerne nogle af de mange vejrstationer test for at give dig selv et bedre overblik over alle de forskellige typer og designs på markedet. I dag er neutrale farver de langt mest populære, men det er også muligt at finde smarte vejrstationer i pangfarver, hvis du ønsker at kvikke vejrdagen lidt op.

Prisklasse: Hvor meget du ønsker at bruge på en vejrstation, kan i sidste ende naturligvis være afgørende for, hvor mange funktioner du kan se frem til at kunne drage nytte af. I dag kan du finde vejrstationer i stort set alle prisklasser, og du behøver derfor ikke nødvendigvis at bruge flere tusinde kroner på en præcis og pålidelig model.