Langt de fleste af os vil gerne se så præsentable ud som muligt når vi møder op på arbejdet eller skal til specielle begivenheder. I så fald kan et strygebræt blive et næsten uundværligt redskab i dagligdagen og har du kun investeret i strygejernet, kommer du ikke langt. For at opnå de bedste resultater er det vigtigt at du derfor giver dig tid til at finde det bedste strygebræt til dine behov. Her er det også en god idé at huske på, at der findes et væld af forskellige typer og modeller på markedet og hvad der fungerer for din nabo, er måske ikke den rette løsning for dig.

BEDST I TEST
Leifheit AirBoard L Solid Plus
Bedømmelse
MEST POPULÆRE
Leifheit AirBoard Deluxe XL
Bedømmelse
BEDSTE KØB
Leifheit Compact L
Bedømmelse
MED FLEST FUNKTIONER
Leifheit Compact M
Bedømmelse
VORES SIDSTEVALG
Vileda Viva Express Comfort+
Bedømmelse

De fleste af os betragter ikke strygning som nogen synderlig sjov opgave, men når det så er sagt, er der ingen grund til at gøre pligten mere kedelig end nødvendig. Hvis du er på jagt efter dit næste strygebræt, kan du med fordel læse med her hvor vi tager et nærmere kig på, hvad der gør et godt strygebræt godt!

Sådan anmelder vi strygebrætter

strygebræt tilbudInden at du farer ud og investerer i det første og bedste strygebræt tilbud du støder på, kan du med fordel give dig tid til at undersøge, hvilken typer der passer til dig og din husstands behov. I dag findes der nemlig så mange forskellige modeller at det kan være svært at vælge, og det er samtidig en god idé at huske på, at ikke alle strygebrætter passer til alle strygejern. Der er for eksempel stor forskel på et dampstrygebræt og et lille rejsestrygebræt.

Når vi anmelder og kigger på strygebrætter, kigger vi på en række forskellige punkter på tværs af de forskellige typer. For det første vurderer vi, hvor megen værdi du får for pengene. Når alt kommer til alt, er der ingen grund til at betale for meget og hvis muligt, ønsker vi selvfølgelig at du sparer så mange penge på muligt.

Derudover skal strygebrættet selvfølgelig også være stabilt og brugervenligt. Det betyder at det skal kunne tåle at stå på egen hånd uden at falde sammen ved stød og slag. Derudover skal det være nemt at opsætte og pakke væk igen. Vi anbefaler aldrig strygebrætter der virker flimsede og som har en tendens til at falde sammen.

Forskellige strygebrætter har desuden også forskellige funktioner og features at byde på. For os er det en klar fordel, hvis et strygebræt har en låsefunktion der giver dig en endnu mere stabil oplevelse eller hvis brættet samtidig er rejsevenligt. Med det sagt, er det selvfølgelig dine individuelle behov der afhænger af, hvilket bræt der passer til dig.

Har jeg brug for et strygebræt?

Hvis du indtil videre har klaret dig uden et strygebræt, har du sikkert oplevet at skjorter, kjoler og diverse andre beklædningsgenstande har en tendens til at blive krøllede. Du kan selvfølgelig vælge at hænge tøjet op på bøjler i håb om at krøllerne forsvinder af sig selv, men hvis du nogensinde har prøvet at stryge tøjet med hjælp af et godt strygejern og bræt, vil du sikkert ikke kunne nøjes med noget andet alternativ.

Måske har du allerede strygejernet og mangler at investere i brættet. Hvis du indtil videre har strøget tøjet på en flad overflade uden hjælp af et bræt, kan det være svært at vurdere, om du reelt har brug for et – især hvis du har problemer med manglende plads. I så fald kan du glæde dig over at der i dag findes brætter der både kan hænges op på væggen således at du sparer plads og der findes endda dedikerede rejsestrygebrætter som du nemt kan pakke væk eller tage med dig på farten efter behov. Derudover behøver et strygebræt heller ikke være en dyr investering – faktisk kan du relativt nemt finde et rigtig godt billigt strygebræt af god kvalitet på nettet.

Hvis du op indtil nu har strøget tøjet på en flad overflade i dit hjem, vil du med et strygebræt hurtigt opleve en stor forskel. For det første vil du kunne glæde dig over at du ikke skal bekymre dig over, om du nu beskadiger den overflade, du stryger på. Derudover vil du sikkert også opleve at jobbet bliver klaret en hel del hurtigere uden besvær – og du minimerer risikoen for at få ondt i ryggen!

Gennemsnitlig pris på et strygebræt

Hvis du læser denne artikel, er du sikkert på jagt efter dit næste eller første strygebræt. Måske har du allerede investeret i selve strygejernet. I så fald er du sikkert også interesseret i at finde det absolut bedste tilbud som muligt.

I dag kan du heldigvis glæde dig over, at der findes et enormt udvalg af forskellige typer på markedet og det betyder også, at det er nemmere end nogensinde at gøre et godt tilbud – især når du handler på nettet. Hvis du anvender vores strygebræt bedst i test hvor vi gennemgår nogle af vores foretrukne typer, kan du desuden være sikker på at du får megen værdi for pengene.

Det er svært at give et konkret bud på, hvor meget du må forvente at komme af med for et godt strygebræt i dag. Dette afhænger i den graf af hvilket mærke du er på jagt efter og hvor stort et bræt du har brug for. Et rejsestrygebræt vil under alle omstændigheder koste mere end et stort portabelt bræt, men uanset hvad, bør du altid give dig tid til at undersøge markedet for at sikre, at du gør det bedst mulige tilbud.

Forskellige typer strygebrætter

Vi kan og vil ikke påstå at et strygebræt bidrager noget særlig dekorativt til dit hjem – langt de fleste af os vælger også at opbevare vores brætter i vores bryggers eller i et skab dedikeret til formål. Når det så er sagt, er det dog vigtigt at du stadigvæk tænker over, hvilken type du vælger at investere i. Vi er alle sammen forskellige og det er derfor vigtigt at du tænker over hvilket størrelse bræt du har plads til samt overvejer dine opbevaringsmuligheder. Hvis du for eksempel ikke har megen skabsplads at gøre godt med, kan det være bedst at investere i et lille strygebræt der ikke fylder det vilde.

Når det så er sagt, er der fordele og ulemper ved alle forskellige typer brætter i dag. Hvis du vælger et bræt der er monteret til væggen, får du ikke samme fleksibilitet som et bærbart strygebræt. Disse er nemme at flytte rundt på fra værelse til værelse, og gør det nemt for dig at holde styr på børnene og se tv samtidig. Hvis manglende plads dog er et problem, kan det være bedre at investere i et bordstrygebræt eller lignende løsning. Disse kan nemt opbevares i et skab eller lignende når de ikke er i brug, hvilket gør dem ideelle til dig der for eksempel bor i lejlighed.

Hvis du har investeret i en dampstation fremfor et dedikeret strygejern, er det også vigtigt at du finder et bræt der passer til dig. Her er det nødvendigt at huske på, at dampstationer generelt har en klar tendens til at veje en smule mere end almindelige strygejern og som hovedregel er en del tungere. Når du derfor skal på jagt efter dit næste eller første strygebræt til dampstation, er det vigtigt at du går efter en løsning der er både robust og solid.

Til dig der skal rejse

Hvis du nogensinde har været på ferie, har du sikkert prøve at pakke en kuffert spækket med tøj – kun for at finde ud af, at det meste af det er fuldstændig krøllet når du ankommer til din endelige destination efter en lang dags rejse. Uanset hvor nøje og omhyggeligt du har pakket og foldet dit tøj sammen, er resultatet det samme: og har du ikke noget strygebræt med dig eller mulighed for at låne et på din destination, må du nøjes med krøllet tøj resten af ferien.

Sådan behøver det dog ikke nødvendigvis at være og flere og flere rejsende vælger at investere i et smart rejsestrygebræt og strygejern. Som navnet rigtig nok indikerer, er der her tale om små brætter der nemt kan foldes sammen og som passer i langt de fleste kufferter.

Når vi skal ud at rejse, er baggagevægt ofte en faktor som vi skal tage med i vores overvejelser – i hvert fald hvis vi skal ud at flyve. Her kan du heldigvis glæde dig over, at et rejsestrygebræt langt fra er af nogen betydelig vægt og da de nemt kan foldes sammen, kommer de ikke til at optage unødvendig plads i din bagage.

Nogle rejsende vælger også at tage deres strygejern med på ferien, men om dette reelt er nødvendigt for dig, afhænger af dine strygemuligheder på din destination. Langt de fleste hoteller og resorts har strygejern og dampstationer tilgængelige og da du i udlandet med sandsynlighed skal bøvle med forskellige adapterer og lignende, kan det altså godt betale sig at undersøge på forhånd, om du skulle kunne få adgang til et strygejern ved ankomst. Selvom at der findes dedikerede rejsestrygejern som du kan tage med dig på ferien, vejer disse alligevel godt til.

Til dig med pladsmangel

strygebræt testHvis du endnu ikke har investeret i et strygebræt grundet manglende plads, er der gode nyheder. Som vi også nævnte tidligere, er der i dag rig mulighed for at investere i et godt og kompakt strygebræt og her er mulighederne mange.

Det mest populære kompakte strygebræt er med sandsynlighed bordstrygebrættet. Som navnet rigtig nok antyder, er dette en yderst pladsbesparende løsning da det kan placeres direkte oven på enhver son helst overflade – og du kan derfor sidde ned at stryge fremfor at stå op, hvilket gør typen ideel til dig der ofr eksempel ønsker at stryge og se TV samtidig. Vælg med fordel gerne et bordstrygebræt der har fødder udarbejdet i stål eller lignende holdbart materiale, da du på denne måde får den mest stabile løsning. Rigtig mange af de bordbaserede modeller kan desuden også hænges op på væggen efter endt brug.

Hvis du dog har et stort strygebehov eller en større familie, vil du med sandsynlighed opleve at et almindeligt bordstrygebræt ikke er tilstrækkeligt eller ideelt ved dagligt brug. Det skyldes at selve brættets overflade er en hel del mindre sammenlignet med almindelige strygebrætter som vi kender dem. Af denne årsag kan det måske være en idé at vælge et væghængt strygebræt i stedet.

De vægbaserede brætter findes i stort set alle størrelser således at du ikke skal gå på kompromis eller bruge evigheder på at stryge familiens skjorter eller kjoler. Efter brug kan du herefter hænge brættet på væggen takket være den solide krog på bagsiden af brættet. Dette gør brættet yderst ideelt til dig der ikke har megen plads at gøre godt med til at opbevare brættet, men som samtidig ikke ønsker at investere i et bræt der ender med at blive for småt i længden.

Til dig med den store familie

Har du en større familie eller et strygebehov der er større end gennemsnittet, kan det med sandsynlighed bedst betale sig for dig at investere i et bræt der er af tilstrækkelig størrelse. Hvis du dagligt stryger både skjorter og kjoler, vil du sikkert opleve at et pladsbesparende strygebræt ikke er tilstrækkeligt.

I så fald vil du fra starten gerne sikre dig, at brættet du investerer i, passer til din husstands behov. I dag findes der heldigvis brætter i alle størrelser, så sammenlign gerne de forskellige dimensioner i vores strygebræt test før at du beslutter dig. Hvis du desuden har brug for at flytte rundt på brættet fra rum til rum, kan det også være en god idé at kigge på brættets vægt. Det er muligt at finde yderst letvægtige modeller der nemt kan flyttes rundt på, men når det så er sagt, vil du selvfølgelig ikke investere i en for let model der ikke giver tilstrækkelig stabilitet. Alternativt kan du vælge et af de populære brætter med hjul, der gør det nemt for dig at flytte rundt på brættet efter behov uden at skulle bøvle med at løfte det rundt. Disse typer bliver fortsat mere og mere populære på det danske marked.

Dimensioner og højde

Som du også vil kunne læse dig til i vores forskellige strygebræt test, findes der i dag forkellige brætter med forskellige dimensioner. For mange er det en klar fordel hvis brættet har så lav en vægt som muligt, da dette gør det nemmere for brugeren at flytte rundt på brættet fra det ene værelse til det andet efter behov, men som nævnt ovenfor er det samtidig vigtigt at sørge for at du vælger en solid løsning der ikke tipper over.

Et andet vigtigt punkt som du ikke bør glemme at tage med i dine betragtninger, er brættets højde. Hvis du vælger en prisvenlig model vil du sikkert opleve at det ikke er muligt at tilpasse højden. Hvis det er tilfældet, er det derfor vigtigt at kigge på brættets dimensioner for at sikre, at du ikke kommer til at få ondt i ryggen under brug. Nogle mere avancerede og dyrere modeller gør det dog som regel nemt for dig at justere højden på brættet således at hele husstanden kan få glæde af brættet. Dette er en smart feature der er værd at tage med, hvis du allerede på forhånd er sikker på, at I er flere personer der skal deles om strygebrættet.

Ekstra funktioner og features

Når du skal vælge dit strygebræt – hvad enten du ønsker en pladsbesparende model eller et almindeligt standard bræt – findes der i dag et væld af ekstrafunktioner og smarte features, der kan gøre selve opgaven en hel del nemmere og ikke mindst sikrere. Hvis du først og fremmest har brug for at stryge lange beklædningsgenstande som jeans og kjoler, er det vigtigt at du vælger et bræt der lader dig folde tøjet ud således at du kan stryge med et langt blødt strøg – uden at skulle bekymre dig om at flytte rundt på tøjet og skabe yderligere folder og rynker. Dette kan hurtigt udvikle sig til at blive en ond og kedelig cirkel!

Husk også på, at selvom de letteste strygebrætter måske er nemme at flytte rundt på, er det vigtigt at du sørger for at vælge en model med stabile og solide ben. Strygejern har en tendens til at skabe rigtig mange brandskader år for år, og rigtig mange skyldes uheld – for eksempel hvor personen der stryger falder og snubler over ledninger m.m. Ved at vælge et bræt med robuste ben, kan du minimere risikoen for eventuelle skader. Dette er især vigtigt hvis du har planer om at anvende dit strygebræt i nærheden af kæledyr eller små børn, hvor der er større chance for uheld.

Skjorteærmerne bliver tit og ofte totalt overset når det gælder strygning, men for at opnå det absolut bedste resultat, er det vigtigt at du også giver dig tid til at stryge disse. Heldigvis inkluderer størstedelen af normale brætter en såkaldt vedhæftelse udelukkende dedikeret til ærmer, hvilket gør dit arbejde endnu nemmere. Hvis du derudover har travlt eller ikke har mulighed for at hænge tøjet op med det samme, kan du med fordel vælge et bræt der leveres med et vedhæftet tøjstativ. Dette giver dig mulighed for nemt og bekvemt at hænge tøjet op efter at du har strøget, hvilket sikrer at dine beklædningsgenstande forbliver uden rynker indtil at du får mulighed for at opbevare dem der, hvor de hører til.

Et problem som mange støder på når de stryger tøj, er manglende plads til selve strygejernet. I langt de fleste tilfælde har vi under strygeprocessen brug for begge vores hænder, og det er der flere og flere producenter der har tænkt på. I dag leveres langt de fleste brætter nemlig med en dedikeret stander til strygejernet, som gør det nemt at placere jernet når det ikke er i brug.

Vælg et strygebræt der passer til dit strygejern

Inden at du går ud og køber det første og bedste strygebræt du umiddelbart falder over på nettet, er det en god idé at overveje, hvilket strygejern du har tænkt dig at bruge sammen med brættet. Dette er måske særlig vigtigt hvis du har investeret i en dampstation, der har tendens til at være en hel del mere klodsede og tungere end almindelige strygejern. I så fald er det vigtigt at du investere i et bræt der kan klare vægten og presset fra en dampstation uden at tage skade eller uden at du behøver at bekymre dig over, om brættet nu falder sammen.

Som nævnt tidligere, leveres langt de fleste brætter i dag med en stander til selve strygejernet. Hvis du er i tvivl om, om dit strygejern reelt passer til dit ønskede bræt, kan du med fordel gøre dig selv en tjeneste og sørge for at sammenligne de forskellige dimensioner på forhånd for at sikre, at du får den perfekte løsning til dine behov. Det ville også være ærgerligt at investere i et strygebræt der enten ender med at være for ustabilt eller for småt til dit strygejern derhjemme.

Køb et betræk til strygebrættet

Udover at skulle investere i selve strygebrættet, anbefaler vi også at du samtidig investerer i et dedikeret betræk til brættet. Faktisk kan det godt betale sig at investere i flere på én gang, da du i så fald kan skifte mellem de forskellige betræk.

Mange af os glemmer at investere i dedikerede betræk til vores strygebræt, men dette er desværre en dum fejl at lave. De specielle strygebrætsbetræk hjælper nemlig med at beskytte tøjet mod damp, og sørger desuden for at det holdes rent, da det ikke vil komme i direkte kontakt med eventuelt fnug og skidt på selve strygebrættets egen overflade.

I dag findes der betræk i forskellige størrelser og du vil derfor opleve, at der ikke findes nogen dedikeret standardstørrelse som sådan. Derfor er det også vigtigt at du bruger tid på at sammenligne de enkelte betræks specifikationer inden at du køber. Strygebrætsbetræk på det danske marked er forholdsvis billige og koster som regel ikke mere end en halvtredser stykket – og nogle strygebrætter leveres endda med et sæt inkluderet, således at du er klar til at komme i gang med at stryge med det samme.