Når det kommer til køkkengrej, så er det lynhurtigt at få fyldt køkkenskabene op med ”brugbare” maskiner. Alt fra røremaskiner til brødmaskiner kan ofte blive rationaliseret, og gjort til ganske fornuftige køb – uanset hvor lille éns køkken nu måtte være. Men én af de ting som man unægtelig rent faktisk bør bruge plads på, er et stavblender sæt i en god kvalitet. En stavblender er et fantastisk redskab i ethvert køkken, da den kan udføre mange forskellige slags opgaver. Der er utallige opskrifter, drikke, smoothies og meget andet, som bliver meget lettere at tilberede med dette værktøj. Selv en billig stavblender kan være et værdifuldt aktiv i dit køkken. Her behøver du ikke bruge tid og energi, på at hive den ene køkkenmaskine efter den anden ud af skabet. Her har du alt hvad du skal bruge, lige ved hånden. Den bedste stavblender du kan få fat i, er den der har mest udstyr – og mest kraft.

En stor fordel ved en stavblender er, at den er langt mere mobil end en stationær blender, eller eksempelvis en minihakker. Det betyder at det er meget lettere for dig at lave puré direkte i en gryde eller i en skål – uden at du først skal til at hælde det over i en minihakker. Det sparer både tid, plads og opvask. Med en stavblender flytter du altid bare den mindste del rundt fra gryde til gryde.

Derudover er den utroligt let at have med at gøre. Når du sidder og læser om stavblender tests, så hold øje med om mundstykkerne kan gå i opvaskemaskinen. Hvis de forskellige mundstykker kan gå i opvaskemaskinen, bliver det langt lettere at gøre rent og rydde op efter madlavningen.

Stavblender bedst i test

Det er svært at finde den bedste stavblender, hvis du ikke ved hvad dit behov er. Og markedet for stavblendere er kæmpestort. Og med så mange forskellige at vælge imellem, så kan det ofte være en overvældende beslutning, at skulle finde ud af hvilket af de mange gode stavblender tilbud man skal benytte sig af. Det man skal kigge efter, er naturligvis først og fremmest om stavblenderen dækker de behov og krav man har til sine køkkenmaskiner. Typisk er der penge at spare hvis du ikke absolut behøver gå efter den stavblender med den største ”udstyrspakke”. Dog vil vi anbefale at du vælger et af de mere kendte mærker, da det her er muligt at udvide med udstyr senere hen, hvis det skulle blive nødvendigt. Og heldigvis kører selv de store og kendte mærker, i ny og næ attraktive stavblender tilbud så du kan gøre et kup.

stavblender tilbudÉn af de største fejl mange begår, er at de vælger en stavblender ud fra et impulskøb. Med det mener vi, at man ikke grundigt overvejer hvad det indebærer at købe en stavblender, og at mange ofte ikke giver det samme omtanke som med andre køkkenmaskiner.

Det betyder i sidste ende, at man ofte ender med at købe noget der enten ikke lever op til de krav man har til en køkkenmaskine, eller at man ender med at gå i den anden grøft, og skyde alt for langt over mål, og i stedet købe en maskine som er alt for avanceret, til at man nogensinde får det optimale ud af sit køb.

Vi har ledt nettet igennem, og fundet nogle særdeles gode stavblender test, som du forhåbentlig kan bruge til at finde ud af hvilket køb der skal blive dit næste.

Bamix Swissline XL

Med Bamix er du altid sikker på at kvaliteten er i orden. De er en af de mest anerkendte producenter af stavblendere i hele verden, og stjernekokke verden over tyer til denne producent. Ikke nok med at denne stavblender kommer fra en særdeles respekteret fabrikant, så er den også både kraftfuld – og stilren. Her er der kræset for detaljerne, og designet er helt i top.

Den kan levere op til 18.000 omdrejninger i minuttet, og det betyder at den kan klare stort set alt hvad du kaster efter den. Her kan du let knuse is, frossent frugt og grønt, og lave alt fra lækre smoothies til slikebløde puréer.

En anden fed detalje ved denne stavblender er den flotte bordstander. Med denne er den altid klar til brug. Og med mulighed for at alle delene kan vaskes i opvaskemaskinen, så er den også let og hurtig at rengøre efter brug. Her er der tale om en sand stavblender i verdensklasse, og når det kommer til stavblender tests, så skuffer denne model aldrig. Det er også derfor den gang på gang hiver topkarakterer hjem.

Bamix Mono

Endnu en klassiker fra schweiziske Bamix. Uovertruffen kvalitet og godt håndværk, er kendetegnet for denne praktiske stavblender. Når det kommer til stavblender tests, så kan denne håndtere lidt af hvert. Den tager ikke helt lige så mange omdrejninger som storebroren, men med 17000 omdrejninger i minuttet, og 140 watt, så kan den håndtere tæt på alt hvad du udsætter den for.

Den er utroligt nem at rengøre, og kan bruges til stort set alt. Derudover er den meget økonomisk i brug, når man sammenligner den med andre modeller. Med i sættet følger 4 forskellige knive, og en kande til at lave puré og smoothies i. Her er du altså sikker på at du kan bruge den til lidt af hvert. Og som det ofte er med Bamix produkterne, så kan du absolut være ssikker på at du vil få glæde af denne stavblender i mange år. Og en anden fordel ved at vælge noget fra denne fabrikant, er at du kan være sikker på at du i mange år frem kan få ekstra udstyr og reservedele, så du ikke behøver købe en anden maskine – selv hvis dit behov skulle ændre sig.

En unik feature ved denne maskine er, at den er udtænkt til brug. Det betyder at den er lavet meget ergonomisk, så du også kan holde til at bruge den i lang tid. Den er holdbar og robust, og det er en maskine du kan have glæde af i mange år.

Philips Avance HR 1673/90

Denne stavblender fra Philips er uden tvivl designet til alle os der elsker grej. Først og fremmest er den på vanvittige 800 watt, hvilket fejer stort set alle konkurrenter af banen. Som om det ikke var nok, så er knivene belagt med titanium, så den kan skære igennem stort set alt. Her er der tale om et sandt kraftværk, der med garanti kommer til at blive din nye bedste ven i køkkenet, uanset om du skal lave smoothies, puré, knuse is eller andet.

Men denne maskine arbejder ikke kun med råstyrke. Den er også udtænkt ganske specielt, og i bedste Philips-stil, er knivene optimeret til at give en bedre skæreproces. Dette betyder i princippet at maden bliver cirkuleret bedre, og at du dermed opnår et mere ensartet og godt resultat.

Ofte har test af stavblender vist samme problem når det kommer til madlavning: Det er simpelthen umuligt at få blendet maden fint nok. Det skyldes dels en dårlig cirkulation og rotation af maden, og dels at knivene i stavblenderen ikke er effektive nok. Det problem slipper du for med denne stavblender fra Philips, for her handler det simpelthen blot om hvor længe du bruger blenderen.

Og blenderen kan du bruge i lang tid. Den er nemlig designet uhyre ergonomisk, så den er både behagelig og enkel at bruge. Og i bedste Philips stil, så er hver enkelt lille detalje nøje udtænkt.

Blandt andet er det bølgeformede mundstykke designet til at mindske stænk og sprøjt når du bruger den, hvilket gør det til en sand fornøjelse at bruge denne stavblender, når du eksempelvis laver puré, supper og saucer.

Men det er ikke kun de bløde varer denne stavblender kan tygge sig igennem. Med en hakker med en volumen på 1000 ml, kan du hurtigt hakke kød, grøntsager, løg, urter og meget andet. Derudover medfølger også en minihakker til hvidløg og mindre grøntsager, samt et piskeris.

Hvordan finder du den bedste stavblender test

Først og fremmest er det vigtigt at du finder ud af, hvad du skal bruge din stavblender til. Hvis du på forhånd ved at du sjældent skal bruge blenderen til madlavning, men i stedet blot skal bruge den til smoothies, juicer og andre ting, så vil du i de fleste tilfælde være bedre stillet med en almindelig blender.

Men hvis du derimod ikke ønsker at lade dig begrænse, og gerne vil have alle mulighederne for at lave både smoothies og puréer, så kan det være at en stavblender er det rigtige valg. Typisk er det en fordel at de fylder mindre, og at du kan kombinere flere funktioner i én og samme maskine. Derudover er den ofte lettere at rengøre, da de enkelte dele kan komme i opvaskemaskinen. Og selvom din blenderkande kan komme i opvaskemaskinen, så fylder de enkelte dele til en stavblender typisk mindre i opvaskemaskinen.

En stavblender er en perfekt lille maskine, der kan give dig en fordel i køkkenet, men det er ikke altid at den kan erstatte de ”rigtige” maskiner.

I princippet så skal en stavblender ses som et supplement til de større maskiner, og ses som en hurtig ”nem” løsning. Men hvis man køber den rigtige model, og sørger for at anskaffe sig en kraftig stavblender der kan håndtere lidt af hvert, så behøver det ikke absolut være et supplement, men snarere et vigtigt værktøj i køkkenet.

stavblender testVi håber at denne korte artikel har gjort det lidt lettere for dig at vurdere, hvad du skal gå efter når du leder efter en ny stavblender til køkkenet – og husk at det altid er tilladt at se dig omkring inden du beslutter dig. Det er meget individuelt hvilke krav man kan have til en stavblender, men uanset hvad, så anbefaler vi at du altid køber én der har kraft nok – gerne så meget kraft som muligt. Dette er nemlig én af de eneste ting man ikke kan opgradere med en stavblender.

Herudover skal du have en mulighed for at kunne håndtere denne kraft. Som du kunne se i denne test, så kan man få særdeles kraftige maskiner på 800 watt – eller endda mere. Derfor er det vigtigt at du finder en blender der har mulighed for at variere styrken. Du vil ofte komme ud for at du i nogle tilfælde enten skal bruge mindre eller mere kraft end i andre tilfælde.

Derudover er der en række andre praktiske ting og funktioner, som du bør holde øje med, når det drejer sig om køkkenudstyr; ergonomi og ledningslængde.

Hele pointen med en stavblender er, at det er en mere mobil løsning end en traditionel blender. Derfor skal du altid tænke mobilitet. Det er muligt at få trådløse stavblendere, og her er det klart at du får absolut mest mobilitet, men de er ofte også dyre i anskaffelse, og har begrænset kraft. Derfor kan du med fordel forsøge at anskaffe dig en stavblender med en klassisk spiralledning, da denne ikke filtrer sig sammen på samme måde som traditionelle ledninger, og derved ikke er til lige så stor gene i køkkenet. Derudover er det en fordel at du ikke mister hverken momentum eller kraft, da der er konstant strømtilførsel til apparatet.

Uanset hvad, så er det vigtigt at du finder en stavblender der passer til lige præcis det du skal bruge den til, og med det rigtige udstyr som du har brug for. Det kan ofte være en god idé at besøge din lokale isenkræmmer, og både finde ud af hvordan de forskellige stavblendere føles og ligger i hånden, før du træffer den endelige beslutning omkring dit køb. Her kan du også typisk se et stort udvalg af diverse ekstraudstyr du kan tilkøbe.