De færreste af os er vilde med at støvsuge – men det er desværre noget der skal gøres. Man kan blive fristet til at tro, at det at købe en ny støvsuger er en forholdsvis nem opgave, men når du først er begyndt at udforske markedet som byder på et væld af forskellige modeller, mærker og ikke mindst tilbehør i massevis, kan det hurtigt vise sig at blive lidt overvældende. I dag finder du nemlig støvsugere i alle prisklasser, så hvordan kan du være sikker på, hvilken type der er bedst for dig?

Robotstøvsugere, almindelige klassiske støvsugere med pose, trådløse støvsugere, stående støvsugere.. ja, vi kunne blive ved. Vi kan ikke benægte at markedet er enormt. Derfor vil vi nedenfor kun fokusere på de populære poseløse støvsugere, således at du bedst selv kan vurdere, om denne type er noget for dig.

I dag behøver du heldigvis ikke lede længe hvis du ønsker at gøre et godt poseløs støvsuger tilbud. Markedet vrimler med forskellige modeller, og vi har udarbejdet en komplet guide der forhåbentlig vil hjælpe dig i gang med din søgen. Held og lykke.

Hvad er en poseløs støvsuger?

poseløs støvsuger tilbudSom navnet rigtig nok antyder, er poseløse støvsugere altså almindelige støvsugere – som ikke har nogen pose involveret. Der findes flere forskellige typer og modeller på markedet, og du kan for eksempel finde både opretstående poseløse støvsugere og klassiske modeller, der ligger ned. Det afhænger alt sammen af dine præferencer.

I stedet for at bestå af en pose, består de poseløse støvsuger af en beholder som er i stand til at indsamle skidt, snavs og støv under selve rengøringen. Jo større en støvbeholder du vælger, jo mere snavs kan selvfølgelig opsamles, og det er værd at tage med. Hvis du har planer om at bruge din støvsuger jævnligt, kan du med fordel vælge en god model fra en poseløs støvsuger test som har en kapacitetsevne der er tilstrækkelig for dine behov.

Når du anvender en poseløs støvsuger, er det en klar fordel at du er i stand til at holde øje med den indsamlede mængde støv i beholderen. På denne måde kan du med det samme holde øje med hvornår beholderen skal tømmes i en skraldepose – dette vil før eller siden også påvirke støvsugerens ydeevne, da en fyldt beholder som regel resultere i en støvsuger der ikke suger lige så godt. Vær opmærksom på at de poseløse støvsugere kan være noget besværlige at tømme og dette kræver måske en smule øvelse. Vi anbefaler at du vælger en poseløs støvsuger bedst i test med en beholder der er nem at tømme, således at der ikke kommer støv ud over det hele.

Gennemsnitlig pris på en poseløs støvsuger

Markedet for støvsugere er enormt, og det er noget som du i den grad kan udnytte. Det betyder nemlig at du har bedre forudsætninger for at finde en billig poseløs støvsuger fra en anerkendt producent.

Når det så er sagt, er det som regel en god idé ikke at vælge den billigste model på markedet. Sørg derfor gerne for at sammenligne de mange forskellige poseløs støvsuger tilbud rundt omkring på nettet for at sikre, at du altid får mest for pengene til en overkommelig pris.

En poseløs støvsuger kan koste alt fra et par hundrede til flere tusinde kroner. Ønsker du derudover en poseløs støvsuger uden ledning, må du forvente at komme af med endnu mere. Derudover er det også en god idé at vurdere dine egne personlige behov på forhånd. Nogle støvsugere er fremstillet til at rengøre dit gulv overfladisk, hvorimod andre virkelig formår at gå grundigt til værks. Hvis du for eksempel har planer om at støvsuge bilen jævnligt eller har brug for en dedikeret poseløs støvsuger til hundehår, kan det som regel også blive nødvendigt at investere lidt mere. Dette er som regel penge der er godt givet ud, da en støvsuger gerne skulle holde i flere år i fremtiden.

Fordele ved poseløse støvsugere

Som navnet rigtig nok indikerer, behøver en poseløs støvsuger naturligvis ikke en støvsugepose – og dette må også siges at være den absolut primære fordel. At vælge en støvsuger der ikke har brug for poser, er både optimalt for miljøet og din økonomi. Du har med sandsynlighed også været ude for at være midt i en omgang støvsugning, og fundet ud af, at posen er halvt eller helt fuldt undervejs. Dette stopper dig ikke bare midt i dit arbejde, men kræver også, at du nu skal gå på jagt efter en ny støvsugerpose.

Er du også en af de typer, som ikke holder styr på, hvor mange støvsugerposer du egentlig har i skabet? Så bebrejder vi dig ikke, for det er helt ærligt ikke den mest spændende opgave. Men hvis du er løbet tør for held, må du sætte din støvsugning på standby og i stedet gå på jagt efter nye støvsugerposer – og det kan godt vise sig at blive lidt af en udfordring alt afhængig af hvilken model du har.

Det er nemlig vigtigt at huske på, at det langt fra er er alle almindelige hverdagsbutikker som måske lægger inde med poser som passer til netop din støvsuger. Derudover er det ikke altid at finde ud af præcis hvilken pose du har brug for, og du kan altså ende med at komme hjem med et sæt dyre poser der slet ikke passer til din model – og det er med garanti et problem som du ikke vil have oplevet med en billig poseløs støvsuger.

Den poseløse type er billigere

Måske undrer du dig over, hvorfor vi ovenfor kaldte en poseløs støvsuger for billig. Selvom at købsprisen på en poseløs model måske i mange tilfælde kan være en del højere, er der i sidste ende faktisk gode penge at spare. Det er derfor heller ikke så underligt, at så mange indehavere betragter købet af deres poseløs model en direkte investering.

Kigger du på de forskellige omkostninger involveret i at købe støvsugerposer, vil du hurtigt finde ud af, at det kan blive en kostelig affære. Et sæt med 3 poser kan hurtigt koste over hundrede kroner ad gangen, og alt afhængig af hvor stor en husstand I er og hvor ofte du støvsuger, skal disse altså udskiftes rimeligt ofte.

Det er på mange måder altså penge som du kunne bruge på en poseløs støvsuger – eller en hel anden ting for den sags skyld. På mange måder er købet af støvsugerposer direkte spild af penge og desuden ikke særlig godt for miljøet.

Ydeevnen opretholdes

Udover at du ikke skal bekymre dig om støvsugerposer, kan du også glæde dig over, at din poseløse model ikke vil blive sløvere med tiden – til forskel fra en almindelig støvsuger med pose. Her er det nemlig nemt at glemme at tømme eller udskifte posen, og det kan i værste fald resultere i at din støvsuger begynder at spytte støv og snavs ud – og du kan nu begynde din rengøring på ny.

Vælger du derimod en god støvsuger fra en poseløs støvsuger bedst i test, vil du opleve at dens høje ydeevne opretholdes. Det er lige meget om støvsugeren er tom eller næsten helt fyldt – den vil blive ved med at suge på samme høje niveau. Selvfølgelig er det dog nødvendigt at tømme beholderen efter brug. En fyldt støvbeholder vil dog ikke resultere i, at støvsugeren spytter støvet ud – men den vil blot nægte at suge mere op.

Poseløse støvsugere er mere allergivenlige

poseløs støvsuger testHvis du eller et familiemedlem lider af allergi, kan det være en absolut klar fordel, at den poseløse støvsuger altid vil være mere allergivenlig end en almindelig støvsuger. Det skyldes, at en poseløs model ikke udgiver den samme varme luft, som har tendens til at indeholder støv- og skidtpartikler og de poseløse modeller er i den grad bedre i stand til at filtrere støvet.

Det allergivenlige aspekt er dog langt fra den eneste fordel. Langt de fleste poseløs støvsuger test af forskellige modeller på markedet, beviser at de poseløse støvsugere har tendens til at være langt mere brugervenlige og giver brugeren en meget større fleksibilitet med deres alsidige egenskaber. Derudover vil du som regel opleve at de poseløse modeller er en del lettere sammenlignet med traditionelle modeller, hvilket også gør dem nemmere at transportere rundt i boligen.

I dag findes der et væld af forskellige modeller på markedet, og det betyder at du ikke behøver at gå på kompromis når det gælder brugervenlighed og design. Langt de fleste poseløse modeller i dag bliver fremstillet i flotte og praktiske designs.

Ulemper ved poseløse støvsugere

Til trods for at fordelene som sagt er mange, er der også visse ting som du skal være opmærksom på, inden at du vælger en poseløs model.

Det største problem blandt forbrugere, er det faktum at en poseløs støvsuger kan være en smule klodset at tømme. Rigtig mange modeller har tendens til at spilde støv og skidt over det hele, så at tømme enheden er noget der godt kan tage en smule øvelse. Dog findes der flere avancerede modeller som er blevet designet således, at støvet altid bliver i beholderen under tømning og du behøver ikke at bekymre dig om at skulle støvsuge på ny efter at du har tømt beholderen. Sørg derfor altid for at investere i en model der er nem at tømme. Alternativt kan du også løse dette problem ved at tømme din støvsuger udenfor, således at du ikke får støv rundt i huset.

Lydniveau og ydeevne

Noget som du uden tvivl skal tage med i dine overvejelser når du skal vælge din foretrukne poseløs støvsuger bedst i test, er selve lydniveauet. Du kan ikke slippe uden om, at din støvsuger vil afgive visse lyde under brug, og generelt har de poseløse modeller tendens til at larme lidt mere end almindelige støvsuger. Hvis du derfor er meget støjbevidst, kan det være en god idé at vælge en model som er så lydløs som muligt.

Derudover er det ved køb også vigtigt at bære i sinde, at de poseløse støvsugere har tendens til at klare sig bedst på helt glatte overflader. Det er ikke alle poseløse modeller der suger lige så kraftigt på tæpper og lignende, så hvis du derfor har mange gulvtæpper i dit hjem, kan det måske bedre betale sig at vælge den klassiske posestøvsuger – i hvert fald hvis du er på jagt efter en støvsuger der skal stå for den primære rengøring i dit hjem. Der findes poseløse støvsugere som fint kan klare både katte- og hundehår, men igen klarer de klassiske modeller sig som regel bedre på dette område. Bær derfor også dette punkt i sinde hvis du har kæledyr og hvis du måske har et stramt budget, der forhindrer dig i at investere i en af de mere avancerede modeller med en kraftigere ydeevne.

Filtre og vedligeholdelse

Ønsker du at få mest muligt ud af din poseløse støvsuger, er det vigtigt at du sørger for, at vedligeholdelsen af din enhed opretholdes og at du jævnligt sørger for, at rengøre filtret. Langt de fleste poseløse modeller i dag består af et allergivenligt støvfilter, som du selv skal rengøre. Dette behøver ikke nødvendigvis at gøres efter hvert endt brug, men ønsker du at sikre at din støvsuger forbliver så energivenlig som mulig, kan det bedre betale sig at gøre det for ofte end for sjældent.

Nogle poseløse støvsugere lader dig ikke udskifte filtret. Hvis det er tilfældet, skal du sikre dig at støvsugeren leveres med et inkluderet filter som du nemt kan rengøre.

Konklusion

Det er svært at benægte at en støvsuger uden pose på mange punkter kan gøres vores liv en hel del nemmere. De er ikke kun nemmere at transportere rundt i hjemmet, men sikrer også at en optimal ydeevne opretholdes uden at du skal bekymre dig om at skulle udskifte dyre støvsugerposer.

Har du mange tæpper i hjemmet er det vigtigt at sørge for at investere i en model der kan håndtere disse opgaver, og vægter du et lavt lydniveau, bør du vælge en stille model. Disse to punkter er dog småproblemer og med ovenstående på plads, er det altså ikke så underligt, at de poseløse modeller er blevet så populære på det danske marked.