De fleste af os oplever med mellemrum ømhed og smerter i led og muskler. Årsagerne kan være mange. Lige fra en nat i en uheldig stilling til arbejdsskader eller de skavanker, der uvilkårligt støder til os, når vi kommer lidt op i årene.

Uanset hvordan smerterne eller ømheden er opstået, kan dét at have et elektrisk massageapparat have utroligt mange fordele, når smerterne opstår. Men også selvom du ikke decideret døjer med disse lidelser, vil en massage maskine være en lækker forkælelse. Hvem elsker ikke en god gang massage?

Der findes mange typer massageapparater på markedet, og det kan være lidt af en jungle at finde ud af hvilket, der bedst opfylder dit behov og forventninger.

Men når du har læst denne grundige guide, vil du helt sikkert være bedre klædt på til at investere i det bedste massage apparat. – Nemlig dét, der passer lige præcis til dig.

Hvilke typer massageapparater findes der?

Der findes et overdådigt udvalg af forskellige massageapparater på markedet. Fra et ultralyd massageapparat til et shiatsu massageapparat. Det kan umiddelbart være svært at finde rundt i, men herunder får du et overblik over de forskellige apparater, der er at finde i handelen. På den måde skulle du gerne blive klogere på hvilket massageapparat, du kan have mest gavn af.

Derudover kan det selvfølgelig altid anbefales at søge mere information i en massageapparat test, hvor de forskellig modellers egenskaber er nøje beskrevet og afprøvet.

Herhjemme er de massageapparater, der er håndbetjente, efterhånden blevet de mest populære takket være deres nemme betjening, praktiske størrelse og fleksibilitet. Massageapparater af denne type kører ofte også på batteri, hvilket er en stor fordel, hvis du har brug for at tage det med dig. Det fylder ikke meget i en kuffert eller taske. De fleste håndbetjente massageapparater produceres også med en medfølgende fjernbetjening, så du let kan vælge den hastighed og de vibrationer, som du ønsker. Du kan bruge de fleste massageapparater med håndbetjening på hele kroppen og med denne fleksibilitet, kan man sige, at man får meget for pengene. Hvor avancerede massageprogrammerne er, afhænger naturligvis af modellen. Men da der findes et utal at vælge imellem, er der helt sikkert et massageapparat, der kan opfylde dine behov.

Massageapparat med infrarød varme

massage maskineEt massageapparat med infrarød varme har evnen til at trænge dybt ind i knogler og muskelvæv. De infrarøde stråler består af bølger af energi. De er helt usynlige, men utroligt effektive. Med et massageapparat, der udsender disse stråler, og som samtidig er håndholdt, får du mulighed for en meget fokuseret behandling af netop dit problemområde på kroppen.

Virkningen fra et massageapparat med infrarød varme giver en langvarig virkning. Det skyldes, at de påvirker og behandler de muskelgrupper, du har smerter i meget direkte. Dermed adskiller det sig fra smertestillende piller, der oftest har en flygtig effekt og dertil risikoen for bivirkninger af mere eller mindre ubehagelig karakter. Et apparat med infrarød effekt er et glimrende valg, hvis du er på jagt efter en nakkemassage maskine.

Massageapparat med ultralyd,

Massageapparater med ultralyd anvendes især til mere alvorlige muskel- og knogleskader forbundet med svære smerter. Denne type massageapparat fungerer ved hjælp af højfrekvente lydbølger, der har den egenskab, at de trænger meget dybt ind i kroppen. På den måde kan det effektivt lindre både ømhed og smerter. Varmen har en afslappende effekt, og kroppens molekyler afspændes. Som massageapparatet beskrevet ovenfor, der anvender infrarød varm, har dette massageapparat den fordel, at det går meget direkte ind og understøtter helbredelsen af det smerteramte område.

Shiatsu massageapparat.

Shiatsu er en gammel, traditionel massageteknik, der stammer fra Japan. Formålet med denne massageform er at give ny energi og at justere kroppen.

Shiatsu massage anvendes både til at behandle sygdomme og symptomer, men også for at opnå større velvære i dagligdagen. Shiatsu massage er bl.a. kendt for at kunne anvendes til behandling af problemer med fordøjelsen, hovedpine, migræne, stress spændinger, angst, depression, søvnløshed, gigt, ledsmerter, menstruationssmerter og astma.

Et shiatsu massageapparat efterligner menneskets tryk og bevægelser mod kroppen på bedst mulige måde. Typisk tilbyder denne type massageapparat en meget dybdegående massage med særligt fokus på nakke og ryg. I en nakkemassage apparat test, vil du ofte støde på shiatsu massageapparater.

I forhold til alle typer af massageapparater på markedet, er der et par andre detaljer, der adskiller dem, som kan være værd at være opmærksom på, inden du investerer i et. Disse kan have lige så stor betydning for succesen med dit massageapparat som den teknologi, den pågældende maskine benytter sig af.

Design

For alle typer massageapparater gælder det, at det er vigtigt at tage et nøje blik på dets overordnede design. Designet kan nemlig være helt afgørende for, om du opnår de resultater, du ønsker. Beslutter du dig eksempelvis for at investere i et massageapparat ryg, er formen på massageapparatet et meget vigtigt parameter. Det er vigtigt, at det er designet sådan, at du kan massere din ryg uden at spænde, så du kan anvende det i en behagelig stilling. En decideret massagestol, kan selvfølgelig være en yderst bekvem løsning. Den er både nem og bruge og nem at vedligeholde, og der er garanti for, at du kan modtage massagen i en afslappet stilling. Dog skal du være opmærksom på, at en massagestol typisk også er den absolut dyreste løsning. Derfor et et håndholdt massageapparat et godt alternativ, der som bonus heller ikke fylder så meget som at lade et helt møbel flytte ind.

Vægt og dimensioner

Dimensioner og vægt er selvsagt en afgørende faktor for oplevelsen med et håndholdt massageapparat. Dette gælder især, hvis du planlægger at bruge massageapparatet på dig selv, skal rejse eller har smerter i hænderne. Er dette tilfældet, kan du vælge at investere i en letvægts-model. Hvis du vælger at se nærmere på et massageapparat bedst i test, vil denne del af oplevelsen også være nærmere beskrevet, og du får mulighed for at se, hvordan de forskellige modeller klarer sig. Det vil gøre det lettere at finde et massageapparat, der passer præcis til dine behov.

Massageapparatets målzoner

Massageapparater har typisk et “speciale”. Dette kan være på tværs af de teknologier, der anvendes. Leder du eksempelvis efter et massageapparat til nakken, er det naturligvis vigtigt at få fat i et, der egner sig til netop denne type massage, så du er sikker på, at det kan lindre smerter i dette område. Langt de fleste massageapparater er dog idag multi-funktionelle og produceret til smertelindring i flere af kroppens zoner.

Hvordan virker massageapparater?

I grove træk fungerer et massageapparat fuldstændig på samme måde, som du kender en klassisk massage udført af et andet menneske. Men nu er det desværre ikke os allesammen, der har hverken tid eller råd til professionel massage, hver gang vi egentlig kunne have brug for det. Eller bare har lyst til det. Med et massageapparat i hjemmet er massagen altid lige ved hånden, så du kan løsne spændingerne i kroppen helt uden at skulle ud af døren eller have pungen op af lommen. Dette sker ved hjælp af massageapparatets elektroniske impulser, der arbejder skånsomt med dine muskler og på den måde lindrer smerter. Mange investerer dog i et massageapparat blot fordi, det er en nem vej til velvære. Og en måde at få slappet godt af, hvilket ofte kan være svært i en hektisk hverdag. De fleste massageapparater kan i kraft af lavfrekvente impulser, stimulere dine muskler og skabe resonans i det smerteplagede område. Disse impulser afspænder musklerne, hvilket medfører både smertelindring og øget velvære.

Massageapparatets funktioner

Det er ganske simpelt at betjene et massageapparat.

Men selvom mange massageapparater kan minde en del om hinanden, har de forskellige funktioner og er mere eller mindre avancerede. Nedenfor kan du se en liste over de funktioner, der oftest er at finde på de forskellige modeller. Det kan hjælpe dig med at overveje, hvad der er vigtigst for dig at få med, når du investerer i et massageapparat.

Vibration: Der findes mange massageapparater på markedet, der tilbyder flere vibrationsfunktioner. Det kan give dig en ekstra hjælp til at reducere muskelsmerter. Denne funktion er glimrende til formålet og kan med fordel overvejes, hvis lindring af muskelsmerter er en del af dit behov.

Varme: Varmen i et massageapparat bidrager til at stimulere sensorer og blokere for smertesignaler. Er et af dine hovedønsker til massageapparatet at lindre smerter, er dette en funktion, du skal se efter. Rigtig mange af de modeller, man kan finde i handelen idag, har denne funktion.

Intensitet: Har du brug for en mere intens massage, kan du finde mange massageapparater med et system, der lader dig styre denne funktion. På den måde får du både mulighed for at få en lettere og en mere dybdegående massage alt efter hvad, du har brug for. Sørg for at dit nye massageapparat har denne mulighed for intensitetsindstilling, hvis den kan være med til at opfylde dit behov.

Opladelig eller elektrisk: Massageapparater, der fungerer med et genopladeligt batteri, kan være en god mulighed, hvis du har brug for at have det med dig rundt. Vælger du et elektrisk massageapparat, skal du dog være opmærksom på at vælge en model, hvor ledningen er lang nok til, at du kan sidde, hvor du vil og samtidig have en god bevægelsesfrihed. En for kort ledning kan virkelig ødelægge oplevelsen og muligheden for at slappe af under massagen.

Automatisk sluk-funktion: En funktion der gør, at massageapparatet slukker automatisk efter et givent antal minutter i brug sikrer, at apparatet ikke overophedes, og at du ikke overmasseres. Nogle vil dog opleve dette som svært frustrerende, hvis afbrydelsen sker før, man føler, massagen er færdig. Har du det sådan, findes der også modeller med en timer-funktion, hvor du selv bestemmer længden på din massage. Så er det bare at læne sig tilbage uden bekymringer om at falde i søvn eller at blive afbrudt på et irriterende tidspunkt.

Hvad koster et massageapparat?

Da udvalget af produkter er enormt, findes der selvsagt også et massageapparat til enhver pengepung. – Og et dyrt massageapparat er ikke nødvendigvis det bedste. Især ikke set i lyset af, at det bedste massageapparat naturligvis er dét, der passer præcis til dine behov og ønsker.

Selvfølgelig findes der massageapparater, der er mere eller mindre avancerede, og i den aller dyreste ende findes massagestolene. Men selvom du har brug for daglig smertelindring, er det absolut muligt at finde en prisvenlig løsning uden at gå på kompromis med kvaliteten.

Prisen afhænger af, hvilken type, hvilket design og hvilke ekstrafunktioner, du ønsker. Derudover kan levetiden og strømforbruget også aflæses i prissætningen. Et godt massageapparat med en god holdbarhed koster typisk fra ca. 300 kr. og op. Se altid efter gode tilbud, så du er sikker på at få mest for dine penge.

Har jeg brug for et massageapparat?

Alle der ønsker at have muligheden for afslapning og velvære lige ved hånden har brug for et massageapparat. Kort sagt. Men så er der selvfølgelig nogle, der har mere brug for det end andre.

Mange af os døjer med smerter i særligt ryg og nakke. Vi sidder for meget ned og befinder os meget af dagen i unaturlige stillinger bag computeren, bag rattet osv. Ømhed og stress er noget, rigtig mange tager med hjem fra arbejde. Dette kan et massageapparat hjælpe med. Det reducerer stress, afhjælper muskel- og ledsmerter og kan samtidig være med til at forebygge skader af mere permanent karakter. Massage kan derudover hjælpe at forbedre blodcirkulationen i din krop, idet den øger forsyningen af ilt til kroppens celler. Brug af massageapparatet kan også have en positiv virkning på dit søvnmønster, fordi det gør kroppen rolig og afslappet. I forlængelse heraf oplever mange også, at massage kan hjælpe på angstlidelser. Massage påvirker vores humør i positiv retning, da det beroliger nervesystemet og udløser endorfiner, der gør os bedre tilpas og gladere. Selvom en god gang massage af et par kyndige hænder er svært at slå, så kommer oplevelsen med et massageapparat tæt på, og er fuldt ud i stand til at fjerne dine spændinger.

Måske bor du alene eller har bare hverken tid eller råd til at frekventere en massør med jævne mellemrum. I så fald vil du blive glad for at kunne få en god massage lige præcis hvor og hvornår, du har lyst – og uden at skulle have penge op af lommen.

Fordele ved at bruge et massageapparat

Når du ejer et massageapparat, kan du bringe massageklinikkens luksus hjem til dig selv og også tage den med dig. På den måde har du mulighed for at få afslapning og smertelindring præcis hvor og hvornår, du har brug for det. Du slipper også for at bruge mange penge på dyre konsultationer hos en fysioterapeut.

Et massageapparat kan ikke kun afhjælpe smerter og ømhed i led og muskler inden for dit eget hjems fire vægge. Du kan også glæde dig over at spare en hel masse penge i det lange løb, og at hele din familie kan have gavn af apparatet. Mange oplever derudover, at et massageapparat kan fungere som enten et supplement eller et alternativ til smertestillende medicin, der ofte kun har kortvarig virkning og i nogle tilfælde bivirkninger.

Du behøver dog ikke at lide under daglige smerter for at kunne have stor gavn af et massageapparat. Måske ønsker du blot at forkæle dig selv efter en lang dag på arbejde, hvor skuldrene sidder lidt oppe under ørene. Og så kan et massageapparat være lige præcis den nemme vej til velvære og afslapning, du har brug for.

Hvordan vælger du et massageapparat?

Hvilket massageapparat du skal vælge afhænger helt og holdent af dine personlige behov og ønsker. Om du vælger den ene eller den anden type massageapparat, gælder det dog, at du bør lave en sammeligning af modellernes forskellige funktioner og effektivitet, før du tager en beslutning. Aller vigtigst er det, at du opnår en forståelse for, hvor på kroppen dine mest fremtrædende smertezoner befinder sig. I den forbindelse kan det være en god idé at konsultere egen læge eller en fysioterapeut, der kan give dig et indblik i din problemstilling. På den måde sikrer du dig også, at du ikke ender op med fejlkøb, der kan ende med at blive en dyr affære.

Når du har et overblik over dit behov, kan du gå igang med at vurdere, hvilke af funktionerne beskrevet ovenfor, der er de vigtigste for dig. Nu er du godt på vej til at finde den helt rigtige model, du med garanti vil blive rigtig tilfreds med.

Du kan læse nogle massageapparat tests og også se, hvad der udmærker massageapparater bedst i test. Prøv også at søge på internettet efter produkter, der passer til dit specifikke behov.

Døjer du for eksempel med rygsmerter, kan du søge på ‘massageapparat ryg’. Ved smerter i skuldre og nakke søger du på ‘nakke og skulder massageapparat’ eller ‘massageapparat nakke test’ og så fremdeles. På den måde vil du finde et stort udvalg, da mange af os desværre har de samme problemer.

Vær opmærksom på størrelsen af det massageapparat, du overvejer at købe. Er den for stor og tung, er den besværlig at håndtere. Da de større modeller af og til kan være de bedste til smertebehandling, gælder det om at opveje fordele og ulemper. Dette handler også om, hvilken type smerter, du lider af. Desuden har designet også meget at sige i forhold til hvor tungt, massageapparatet føles. En tommelfingerregel er at gå efter en model, der evner at nå helt ind i dit dybe muskelvæv, da det er her, det kan mindske smerterne. De fleste massageapparater på markedet er cirka 20-30 cm lange og 10 cm brede. Det er en størrelse, der er nem at opnå den optimale behandling med og også at have med sig i tasken.

Lider du af diagnosticerede problemer med ledene el.l. bør du investere i et massageapparat, der beviseligt har smertelindrende egenskaber. Skal dit nye massageapparat derimod tjene det formål at forkæle og give velvære i hverdagen, kan du være lidt mindre kræsen.

Tips til brug af et massageapparat

nakkemassage apparat testUndgå at falde i søvn under behandlingen med et massageapparat. En massage kan være utroligt behagelig og afslappende, og derfor kan det også være en fristelse at blunde lidt hen. Du bør dog holde dig vågen, indtil behandlingen er afsluttet, da det er vigtigt, at du kan kontrollere apparatet. Dette gør sig især gældende, hvis apparatet har funktioner, man kan risikere at slå til og fra, imens man sover.

Du bør også undlade at anvende øvrige elektriske apparater i nærheden af dit massageapparat, imens det er tændt. Risikoen er lille, men der er en mulighed for, at de kan interferere med hinanden, hvilket kan medføre at massageapparatet beskadiges.

Biler og massageapparater er en rigtig dårlig cocktail. Det er meget nemt at blive forstyrret i sin kørsel, når apparatets elektriske impulser og vibrationer udøver sine mirakler. Brug massageapparatet i rolige omgivelser, hvor du kan nyde massagen og være helt afslappet.

Når dine dine muskler er anspændte eller ømme, er massage et godt sted at starte. Men det betaler sig at angribe problemet fra flere sider. Ved hjælp af enkle øvelser og en god siddestilling, kan gentagne muskelspændinger forebygges. Det kan være svært at undgå ømme muskler efter træning. Men ved at investere i godt træningstøj, der støtter musklerne så godt som muligt, kan du mindske generne. Især i kombination med grundig udstrækning og en tur med massageapparatet, hvis der er brug for det.

Vedligeholdelse af massageapparatet

På langt de fleste massageapparater vil du finde elektroder. De tjener det formål, at sende impulser igennem din krop for dermed at afspænde musklerne. Derfor er det vigtigt at holde elektroderne rene og sikre sig, at de ikke har folder. Disse elektroder bør heller ikke komme i kontakt med andet metallisk materiale, når de er i brug. Vær derfor opmærksom på ure, bæltespænder, smykker osv.

Læs altid den medfølgende brugsanvisning, før du går igang med at bruge massageapparatet. Selvom det sjældent er den mest spændende læsning, er de få minutter det tager givet godt ud. Der kan være funktioner, det er godt at kende på forhånd – eller som du helt overser, hvis du springer manualen over.