I Danmark er vi vilde med varme drikke – hvad enten der er tale om en god kop cappuccino, latte, en lækker kop te eller chokolade med skumfiduser. Disse er blot et par eksempler på nogle af favoritterne. Derfor er det heller ikke så underligt at flere og flere af os vælger at investere i unikt og hjælpsomt kaffetilbehør, der virkelig kan bringe cafeoplevelsen hjem i stuen. Det er selvfølgelig også her at de smarte mælkepisker kommer ind i billedet.

MEST POPULÆRE
Delonghi Distinta
Bedømmelse
BEDSTE KØB
Melitta Cremio Black
Bedømmelse
MED FLEST FUNKTIONER
Krups mælkeskummer
Bedømmelse
VORES SIDSTEVALG
Gastroback 12-42325
Bedømmelse

Hvis du endnu ikke er klar over hvordan disse bekvemmelige og små gadgets fungerer i praksis kan du med fordel læse med her – især hvis du er vild med kaffe. De lader dig skabe de lækreste mælkebaserede kommer direkte fra dit eget hjems komfort og så er det naturligvis en klar fordel at du kan spare rigtig mange penge i længden – især hvis du har en tendens til at bruge en 50’er efter arbejdet når du lige skal forbi din lokale Starbucks på vej hjem.

I dag findes der flere forskellige typer mælkeskummere end nogensinde og det kan derfor blive lidt af en vanskelig opgave at vurdere, hvilken løsning du bør investere i og om en mælkeskummer overhovedet er noget for dig. Derfor har vi fremstillet nedstående guide således at du kan blive inspireret til at finde den bedste mælkeskummer til dine behov.

Sådan anmelder vi mælkeskummere

mælkeskummer testSelvom at en mælkeskummer ved første øjekast kan virke ret så simpel, er der faktisk meget du skal holde styr på, når du skal investere i dette smarte hjælpemiddel. Det vil vi gerne hjælpe dig i gang med således at du kan være sikker på at du får en god løsning for dine penge. Vi ved også godt at en mælkeskummer ikke er et køb du gider at foretage med jævne mellemrum, så når du investerer i en skummer fra vores mælkeskummer bedst i test skal den også gerne kunne holde i lang tid.

Vi har anmeldt en række forskellige mælkeskummere på tværs af forskellige producenter. Fælles for dem alle er dog, at de alle har det samme formål: at skumme din mælk lækker.

Når vi kigger på de enkelte produkter er det ikke kun effektiviteten der er vigtig. Skummeren skal også komme fra en anerkendt producent på markedet, således at vi er sikker på, at der er tale om et kvalitetsprodukt der vil holde mange år i fremtiden. Derudover er det selvfølgelig også vigtigt at kvalitet og pris hænger sammen. Selvom at det selvfølgelig er muligt at finde en billig mælkeskummer til forholdsvis små penge, holder vi os på lang afstand af uspecificerede modeller fra ukendte mærker.

Hvad er en mælkeskummer?

Som navnet rigtig nok indikerer, har mælkeskummere til formål at skumme din mælk – og dette kan gøres på flere forskellige måder. Normalt skummer vi vores mælk for at gøre vores kaffe ekstra lækker, og det er her at disse smarte gadgets kommer ind i billedet. Med en mælkeskummer opnår du nemlig ikke bare et bedre resultat, men du vil også opleve at skummeren er yderst fleksibel.

Normalt anvender vi skummet mælk i specialkaffer som cappuccinoer og lattes. Når det så er sagt er der også mange der anvender skummeren til at skumme mælk til varm kakao, og dette giver et yderst kalorielet alternativ til piskefløde. Hvis du derfor nyder en varm kop et-eller-andet fra tid til anden, kan der altså være mange gode grunde til at kigge efter et godt mælkeskummer tilbud i dag!

Hvem kan få glæde af en mælkeskummer?

I dag bruges mælkeskummere som sagt primært i forbindelse med unikke og lækre kaffetyper. Du vil måske ikke finde det nødvendigt at hive skummeren frem fra køkkenskabet når du bare skal lave dig en almindelig sort kop kaffe, men er du vild med de mere trendy typer som moccaer, cappuccinoer, café lattes og lignende, er en mælkeskummer næsten uundværlig. Hvis du nogensinde har prøvet at lave ovenstående kaffetyper uden hjælp fra en mælkeskummer, kan vi også godt garantere dig, at du med det samme vil opleve forskellen. Og det vil dine gæster også!

Der er naturligvis ikke nogen der siger, at du partout skal bruge skummeren hver dag. Det er trods alt ikke os alle der drikker specialkaffe dagligt. Når det så er sagt, er redskabet næsten uundværligt hvis du tit får kaffeelskende gæster og du ønsker at imponere dem.

Du behøver desuden ikke at være den store kaffeentusiast for at få glæde af et godt mælkeskummer tilbud. Selvom at du måske kun drikker specialkaffe ved særlige lejligheder, vil du takket være skummeren hurtigt bemærke en forskel. Med din egen skummer derhjemme er du måske endda også mindre tilstrækkelig til at bruge flere hundrede kroner om måneden på dyr kaffe på cafeerne – og vi tør godt love dig, at smagsoplevelsen vil være den samme – hvis ikke bedre – når du gør det selv!

Gennemsnitlig pris på en mælkeskummer

I dag er det langt fra nødvendigt at bruge en mindre formue på at få en lækker kaffeoplevelse ind i hjemmet. Faktisk kan du finde ganske udmærkede skummere til et par få hundrede kroner, hvorimod de bedste og mere avancerede typer vil koste dig omkring en tusindkroneseddel. Hvor meget du bør vælge at investere når det gælder dit køb, kan kun du svare på. Det afhænger fuldstændig af dine overordnede behov samt hvor ofte du har tænkt dig at bruge skummeren.

Hvis du for eksempel ikke er den store kaffedrikker til dagligt, vil du sikkert ikke sætte pris på en avanceret model med en masse funktioner. I så fald kan du lige så godt spare dig selv nogle penge og vælge en billigere løsning. Hvis du derimod er vild med forskellige kaffetyper og har en tendens til at bruge en hel del penge på ugentlige cafebesøg og lignende, vil en mælkeskummer fra vores mælkeskummer bedst i test sikkert leve op til dine forventninger fuldt ud. Kort sagt handler det altså om, hvor meget du er villig til at investere i en skummer.

Køb af mælkeskummer

I dag findes der flere mælkeskummere på markedet end nogensinde og de er i den grad også gået hen og blevet populære i de danske hjem. Dette er noget du i den grad kan udnytte til din fordel, da det betyder, at du får endnu flere modeller at vælge imellem til en langt bedre pris.

Selvom at det kan være fristende at bestille en mælkeskummer hjem fra udlandet hvor priserne som regel er en smule billigere, anbefaler vi at du udelukkende køber inden for Danmarks grænser. Det skyldes først og fremmest at mælkeskummere fra andre lande sikkert vil kræve, at du anvender en adapter (medmindre at du altså vælger en batteridrevet løsning). Derudover kan du heller ikke være sikker på at garantien er gældende når du køber fra udlandet.

I vores bedst i test artikler finder du en solid liste over nogle af de førende typer på markedet. Lad dig gerne inspirere af denne til at finde den bedste mælkeskummer til dine behov. Samtlige anmeldte typer sælges i Danmark og er yderst populære blandt os herhjemme.

Forskellige typer

Hvis du aldrig har haft fornøjelsen af at anvende en mælkeskummer på egen hånd, er du sikkert heller ikke klar over, at der faktisk findes et væld af forskellige typer. Uanset hvilken model du dog vælger at investere i, kan du være sikker på, at det færdige resultat altid vil være det samme. Hvis du ikke er sikker på hvilken type der passer bedst til dine behov og vaner, kan du glæde dig over at vi gennemgår nogle af de førende modeller på markedet i vores elektrisk mælkeskummer test. Nedenfor tager vi også et nærmere kig på nogle af de mest populære typer i Danmark, således at du kan få et bedre indblik i, hvordan de forskellige modeller fungerer.

Manuelle mælkeskummere

Disse små gadgets minder på mange måder om små piskeris som du kender dem fra køkkenskuffen derhjemme. Disse ris er også med til at hjælpe dig med at skumme mælken ved høje hastigheder. Fordelene er mange ved denne type, og blandt andet kan det nævnes at de er super billige, kan købes stort set over alt, de passer perfekt ned i køkkenskuffen og så kan du bruge dem overalt da de er batteridrevne. Det betyder at de også er ideelle hvis du skal en tur i sommerhuset eller af den ene eller anden grund skulle have brug for at tage din mælkeskummer med dig på farten

Den manuelle skummer kan både anvendes i kold og varmt mælk, og er super nem at bruge: du stopper bare med at anvende riset så snart at du har opnået den nødvendige konsistens. Dette er også med til at give dig langt bedre kontrol over din mælk end de fleste andre typer på markedet.

Der er dog også ulemper ved denne type. Den største er nok det faktum, at du skal opvarme mælken på egen hånd på forhånd, hvis nødvendigt. Derudover skal du selvfølgelig også bære prisen i sinde. Nok kan du finde dem til en meget lav indkøbspris, men lad dig ikke narre: de totale omkostninger forbundet med udelukkende at anvende et batteridrevet redskab kan hurtigt hobe sig op. Hvis du derfor jævnligt har tænkt dig at skumme mælk og samtidig ønsker at spare penge og slippe for at udskifte batterier fra tid til anden, kan du med fordel først overveje, om dette reelt er den bedste type til dig.

Kandeskummere

Denne type mælkeskummer er udarbejdet i form af en lille kande, som på mange måder kan minde lidt om en kompakt elkeddel ved første øjekast. Typen er smart idet den både kan skumme og opvarme din mælk ved hjælp af en induktionsring på selve apparatets base, hvilket også gør den til den mest bekvemmelige type at bruge – så snart at du har trykket på tænd-knappen, kan du lade maskinen gøre arbejdet på egen hånd uden at løfte en finger.

I vores mælkeskummer test vil du finde ud af at der findes et væld af forskellige modeller inden for denne kategori og det er der en grund til. Langt de fleste modeller leveres med et bredt udvalg af forskellige temperaturindstillinger således at du altid kan opnå det perfekte resultat hver gang, og du kan som regel også selv indstille, hvor megen skum du egentlig ønsker i din mælk afhængig af din kaffetype. Enhver kaffeentusiast ved nemlig, at forskellige kaffetyper også kræver forskellige mængder skum.

Nogle kandeskummere lader dig også blot opvarme din mælk uden at skumme den. Dette er især ideelt hvis du for eksempel skal lave dig selv en kop te eller varm chokolade.

Det er svært at finde ulemper ved denne type da den egner sig perfekt i langt de fleste hjem, men du bør være opmærksom på, at der findes modeller på markedet der udelukkende lader dig opvarme mælken til én bestemt temperatur og konsistens.

Nogle kandeskummere lader dig også kun skumme meget lidt mælk ad gangen, hvilket muligvis ikke er ideelt hvis du har planer om at servere flere kopper specialkaffer til gæster. Sørg derfor altid at sammenligne og gennemgå de enkelte anmeldelser og kig på kapaciteten, inden at du køber. På denne måde undgår du at købe en mælkeskummer der er for lille og som ender med ikke at blive brugt.

Induktionsskummere

Sidst men ikke mindst på listen har vi mælkeskummer induktion. Disse består af en kande lavet af metal og en smart skummepumpe. Du fylder kanden halvt op med mælk, placerer den på komfuret hvorefter du pumper håndtaget for at hjælpe kanden med at producere og fremstille skummet. Den klare fordel er her at kanden er nem at bruge: du har hverken brug for batterier eller elektricitet og de er nemme at rengøre. Det skyldes, at langt de fleste dele kan puttes i opvaskemaskinen efter endt brug.

Vær opmærksom på at denne type endnu ikke er let tilgængelig på det danske marked, så udvalget kan være noget begrænset. Sørg derfor altid for at sammenligne modeller og priser således at du kan være sikker på, at du har gjort det bedste tilbud.

Sådan rengør du din mælkeskummer

Uanset hvilken mælkeskummer du vælger at investere i, er rengøringen en vigtig del som du ikke bør ignorere. Den bedste mælkeskummer er altid den model der er nem at gøre rent uden besvær og nogle modeller har endda aftagelige dele der kan placeres i opvaskemaskinen. Dette gør naturligvis dit liv en hel del nemmere.

Hvis dette dog ikke er muligt med din valgte model, bliver du nødt til at klare rengøringen på egen hånd. Dette er vigtigt, da der hurtigt kan opstå bakterier hvis rester efterlades. Brug en blød, fugtig klud til at tørre eventuelle rester af og et mildt opvaskemiddel til at skrubbe selve skummeren med. Hvis du har en manuel håndskummer, skal du huske at fjerne piskeriset og skylle dette med lunkent vand før næste brug.

Hvis du derimod har en mælkeskummer i form af en kande, anbefaler vi at du jævnligt rengør kanden ved at koge varmt vand med et desinficerende middel. Dette kan du med fordel gøre efter hvert endt brug. Husk altid at skylle efter med almindeligt varmt vand for at sikre dig, at der ikke sidder sæberester i kanden før at du igen går i gang med at anvende skummeren.

Forskellige mælketyper giver forskellige resultater

Før at du går ud og investerer i din egen mælkeskummer, er det vigtigt at sætte dig ind i, hvordan denne gadget fungerer. Dette er gældende uanset om du vælger en manuel skummer eller en elektrisk mælkeskummer. Derudover er det også nødvendigt at tænke på, at det ikke er alle mælketyper der egner sig lige godt til at blive skummet. Nedenfor tager vi cappuccinoen som udgangspunkt.

Her er det skummetmælk eller mælk med et lavt fedtindhold der er i stand til at lave de største bobler. Det betyder også, at denne type er nemmest at skumme og egner sig derfor perfekt til begynderen, der aldrig har anvendt en mælkeskummer før. Da der ikke er noget fedt at finde i denne mælketype, kan du nyde glæde af et resultat der er let og boblet. Derimod er ulempen her at smagen ikke nødvendigvis er lige så rig som andre mælketyper.

Når du har lært at anvende din mælkeskummer, kan du med fordel begynde at eksperimentere med andre typer mælk. Du vil sikkert opleve at mælk med 2% fedt også skummer fint, og byder på en mere cremet smagsoplevelse end skummetmælk. Sødmælk har derimod vist sig at være lidt af en udfordring, og det kan være svært at opnå en perfekt skummet konsistens da fedtet i selve mælken nedvejer skummet. Når det så er sagt, giver denne mælketype dog ofte det bedste resultat og øvelse gør mester.

Opnå den perfekte skummede mælk

mælkeskummer tilbudAt opnå det perfekte resultat når du skal skumme din mælk, afhænger ikke kun af mælketypen og din mælkeskummer. Du kan vælge at investere i en nok så fancy model, men hvis du ikke følger visse retningslinjer, vil du sikkert opleve, at du ender med et resultat der ikke er specielt tilfredsstillende.

Det vigtigste trin i selve skumningsprocessen er at sørge for at bruge frisk, kold mælk fra starten af. Frisk mælk bør altid drikkes inden for 10 dage efter købsdatoen og hvis du udelukkende har købt mælken med henblik på at skumme den, anbefales det at du bruger den inden for 5-6 dage for at opnå det bedste resultat hver gang.

Husk også på at mælken altid bør være så kold som muligt før at du går i gang med at skumme løs. Lad derfor ikke mælken stå på køkkenbordet i længere tid ad gangen, men brug i stedet mælk der er taget direkte fra køleskabet. Herefter anbefales det at du går i gag med at skumme med det samme. Ligeledes bør du heller ikke efterlade den skummede mælk ude efter brug, da dette hurtigt vil påvirke selve friskheden. Så snart at du er færdig, bør du med det samme stille mælken tilbage i køleskabet.

Hvor skummet du ønsker din mælk, kan kun du svare på. Du vil derfor sikkert opleve at det kan tage en smule øvelse at få det hele gjort korrekt. Prøv dig gerne lidt frem og se hvad der fungerer for dig og husk på, at du frit kan eksperimentere.

Fordele ved en mælkeskummer

Som du nok kan læse dig til ovenfor, er det altså ikke underligt at så mange danskere er blevet glade for at skumme deres egen mælk til kaffen derhjemme. Nedenfor skal vi derfor kort opsummere de forskellige fordele ved disse smarte gadgets. Nu kan du forhåbentligt selv vurdere, om en mælkeskummer også er noget for dig!

Nem at bruge: Uanset hvilken type du vælger, kan du som regel regne med at en mælkeskummer er yderst nem at anvende. Det kræver ikke en masse øvelse at komme i gang med at skumme din egen mælk. Derudover tager det som regel heller ikke mere end et par få minutter og alt afhængig af hvilken type du vælger at investere i, kan du som regel regne med at enheden gør det meste eller hele arbejdet på egen hånd!

Prisvenlig: En mælkeskummer er yderst prisvenlig, både når det gælder selve købsprisen og i brug. Faktisk kan du i dag finde yderst gode skummere til under en tusindkroneseddel og de forskellige producenter har konstant fokus på, at skummerne skal være så billige som muligt at anvende i dagligdagen. Derfor er flere af de batteridrevne modeller også blevet skiftet ud med mere prisvenlige alternativer. Husk også på, at du sparer penge hver gang at du skummer din egen mælk fremfor at tage ned på Starbucks!

Brugervenlig og bekvem: Mælkeskummere findes i alle størrelser. Hvis du derfor døjer med pladsmangel, kan du med fordel investere i en mindre skummer i form af et manuelt piskeris der passer perfekt i skuffen. I dag er der ingen undskyldning der hedder, at du ikke har plads!

Lækrere kaffe fra dit eget hjems komfort: Den måske største fordel er at du med en mælkeskummer kan lave specialkaffe fra dit eget hjems komfort. Uanset om du er til café lattes eller cappuccinoer eller blot ønsker at imponere dine gæster, kan mælkeskummeren gang på gang levere!