Det er ikke nogen hemmelighed, at babyer har tendens til at blive kolde meget hurtigt – og derfor er det vigtigt at du altid er i stand til at give dem den nødvendige varme, uanset hvor du og din lille ny befinder jer. Der findes rigtig mange muligheder for dette, men mange vælger i dag at investere i en kørepose til baby.

I de varme sommermåneder, er det som regel ikke et problem at sikre, at baby holder sig varm og tør. Men de koldere måneder venter kun lige rundt om hjørnet, og før at vi ved af det, er det tid til at fine store dynetæpper og vinterdragter frem. I så fald kan det være rigtig rart at have en kørepose baby integreret i klapvognen eller liggende under barnevognen, således at du altid er forberedt på selv den værste snestorm.

Er du også en af dem som synes at babyudstyr kan være overvældende? Så er du ikke alene. Der findes også et enormt udvalg af forskellige sove- og køreposer på markedet i dag, og vi vil så vidt muligt derfor prøve at guide dig igennem junglen af de forskellige typer nedenfor.

Sådan fungerer en kørepose

kørepose babyDer er meget du skal holde styr på som nybagt forælder, og har du endnu ikke stiftet bekendtskab med køreposer, er det ikke så underligt. De har nemlig kun eksisteret på det danske marked i en årrække, men bliver fortsat mere og mere populære.

Som navnet rigtig nok indikerer, bliver en kørepose altså primært anvendt når du er ude på farten med din baby. Nogle typer er direkte integrerede i din klapvogn, hvorimod andre kan og bør spændes fast ved brug. Hvad du foretrækker, afhænger af dine præferencer, men sørg altid for at vælge en kørepose til klapvogn test der ved hjælp af forskellige lynlåse gør det nemt for dig at komme til din baby hvis nødvendigt.

Du vil – afhængig af den valgte model – opleve at langt de fleste køreposer både kan bruges i din barnevogn og klapvogn, hvilket gør posen mere eller mindre uundværlig om vinteren. Hvis din klapvogn og barnevogn dog ikke er af samme mærke, er det en god idé at sørge for, at du køber en pose der passer til begge modeller. Alle køreposer på markedet i dag tager selvfølgelig højde for forskellige babystørrelser, og længderne kan derfor variere. Hvis du er i tvivl om størrelsen og især længden, anbefaler vi at du vælger en pose der er lidt længere end nødvendigt. På denne måde giver du din baby til at vokse i køreposen, og du får på denne måde også mere glæde af den.

Køreposer er nye på markedet

I Danmark har vi altid været glade for at pakke vores babyer ind i dyner og tæpper – og de smarte køreposer er derfor stadig et forholdsvis nyt koncept.

Til trods for at det nu er vidt muligt at finde både kørepose til kørestol og barnevogn, har det ikke altid været sådan. Mange forældre har endnu ikke stiftet bekendtskab med poserne der ellers har været enormt succesfulde i udlandet, og det betyder at markedet kan virke noget begrænset.

Det er ikke alle der er fans af konceptet om, at pakke en baby ind i en kørepose hvor deres mobilitet bliver noget begrænset – især ikke, hvis der er tale om en nyfødt. Det er dog flere gange blevet bevist, at det fungerer og at mange babyer faktisk foretrækker trygheden ved at blive pakket ind, især i starten. Som din baby bliver ældre, vil du måske opleve, at det bliver sværere og sværere at holde styr på både arme og fødder inde i køreposen, men der findes heldigvis flere kørepose til barnevogn som har taget hensyn for dette.

Sommer eller vinter?

Før at du kan gå ud at gøre et godt kørepose tilbud er det selvfølgelig afgørende, at du sætter dig ind i de forskellige typer. En kørepose er nemlig ikke bare en kørepose i dag, og du vil hurtigt finde ud af, at der findes forskellige modeller. Nogle er udelukkende udviklet med henblik til brugen om vinteren, hvorimod andre er af lettere materiale og kan bruges om sommeren.

Er du prisbevidst, kan det som regel godt betale sig at købe din sommer kørepose midt i vintermånederne og omvendt. Ved at anvende denne teknik, vil du som regel opleve at de forskellige forhandlere kører med gode udsalgstilbud og du har altså rig mulighed for at gøre et godt kup på den bedste kørepose til enhver sæson. Dog er det vigtigt at bære din babys længde og størrelse i sinde når du køber – nogle køreposer er yderst strækbare og alsidige, men de fleste er designet til forskellige aldersgrupper. Hvis du derfor køber køreposer til næste års sæson, er det vigtigt at du tager højde for, at din baby vil vokse en hel del i mellemtiden. Det ville være ærgerligt at gå ud at bruge penge på nogle gode tilbud kørepose for at finde ud af, at de egentlig ikke længere passer i størrelsen.

Aftageligt for

Der er altså ingen tvivl om at køreposer er yderst smarte uanset årstid. Men mange sætter alligevel pris på at kun skulle behøve at investere i én enkelt pose i stedet for at skulle skifte mellem forskellige modeller alt afhængig af vejr og årstid. Det har flere producenter på markedet nu også udnyttet.

Du vil derfor opleve at nogle af de dyrere køreposer på markedet, leveres med lækkert uldfor – og i langt de fleste tilfælde er dette aftageligt. Det betyder ikke kun at det er nemmere at vaske køreposen efter brug uden at beskadige uldet, men at du også kan anvende køreposen som en sommerpose, hvor din baby ikke har brug for lige så meget varme. Sammenlign gerne flere forskellige kørepose test med køreposer der tilbyder aftageligt for. På denne måde skal du kun tænke på at investere i én kørepose til hele året rundt.

Køreposen kan også bruges i regn og blæst

Det danske efterårsvejr er ikke lige frem kendt for at være mildt. Når du derfor er på jagt efter den ideelle kørepose bedst i test, bør du også bære i tankerne at du og din baby sikkert før eller siden vil blive mødt af regnvejr på jeres vej.

Hvis du har planer om at bruge din kørepose i hverdagen når du er ude og altså ikke kun indenfor, er det en rigtig god idé at vælge en kørepose som er egnet til dette formål. Det nytter heller ikke noget at din baby er varm, hvis posen ikke er vandafvisende. Kommer der vand ind til baby under en halvkold og våd tur, kan dette resultere i forkølelser og en dårlig stemning. Selvom at man måske skulle forvente det i dag, er det ikke alle poser på markedet der er vandafvisende. Sørg derfor altid at sammenligne de enkelte kørepose test for at finde den perfekte pose til det danske vejr hele året rundt.

Køreposer med hank

I stedet for at skulle afmontere køreposen efter hvert endt brug, kunne det så ikke være rart at finde en kørepose med hank, således at du kunne bære babyen ind i boligen efter endt brug? Dette er faktisk fuldt ud muligt i dag og flere vindere af forskellige kørepose bedst i test leveres med forskellige bæreelementer, som gør det nemt for dig at transportere babyen til og fra klapvognen i selve køreposen.

Selvom at køreposerne med hank virker solide, er det vigtigt at du aldrig placerer dem direkte på bilsædet, da de ikke er skabt til dette formål. Selv en kørepose med integreret bæreelement og hank, skal altid fastspændes enten barne- eller klapvogn før brug. Normalt følger alle nødvendige remme og spænder med, men du kan eventuelt også bruge de seler der er monteret til din vogn.

Køreposen kan erstatte babydynen

I udlandet kaldes køreposerne også for soveposer. Selvom at vi i Danmark primært bruger dem når vi er på farten med vores små, for eksempel som en kørepose autostol, kan du faktisk også med fordel anvende køreposen derhjemme som en sovepose til din nyfødte. De minder på mange måder om en lille kjole, men i stedet for at give fødderne mulighed for at sparke frit omkring, holder posen styr på både arme og ben, således at din lille ny lettere falder til ro.

Langt de fleste køreposer i dag har smarte lynlåse langt deres sider således at det er nemt at både skifte baby og eventuelt fjerne køreposen efter behov. Mange køreposer i dag leveres også med forskellige remme og spænder, således at du nemt kan integrere den som en direkte kørepose klapvogn.

Køreposer giver glade babyer

Mange køreposer i dag egner sig især til yderst livlige babyer, som elsker at sprælle. Hvis du har prøvet dig an med et ganske almindeligt tæppe, vil du hurtigt opleve, at det ikke forbliver længe på din baby. Men anvender du for eksempel en babytrold kørepose, enten som en integreret del af din klapvogn eller i hjemmet, kan du være sikker på, at baby bliver hvor han eller hun er, og posen kan ikke sparkes af. Det betyder at du ikke skal bekymre dig om at baby vågner op alt for kold, fordi at posen er røget af i løbet af en tur eller en lur i vuggen.

Du kan også selv blive helt glad af at kigge på en lækker kørepose til din baby. Selvom at det danske udvalg stadig er noget begrænset, vil du finde ud af, at der findes et væld af forskellige designs. Uanset om du foretrækker en minimalistisk babytrold kørepose i neutrale farver eller ønsker farver og sjove designs med prinsesser eller dinosaurer, findes der et omfattende udvalg af forskellige designs. Hvorfor ikke sætte lidt kulør på hverdagen og vælge en stil som reflekterer din babys personlighed?

Gennemsnitlig pris på en kørepose

kørepose til klapvognDu vil sikkert relativt hurtigt finde ud af, at der findes køreposer i et væld af forskellige prisklasser. Udvalget er størst når du handler på nettet, og til trods for at mange danske butikker i dag har et solidt udvalg, kan du selvfølgelig også vælge at købe hjem fra udlandet.

Babyudstyr er kendt for at være en noget dyr affære, og køreposer er som regel ingen undtagelse. Hvor høj en pris du kan forvente at komme af med, afhænger for det første af, hvor varm en kørepose du ønsker. Skal du blot bruge en let strikket kørepose til autostol til sommermånederne, kan du sikkert godt slippe afsted med et par hundrede kroner. Men ønsker du at investere i en model fra en af de mest anerkendte producenter inden for babyverdenen som samtidig er udstyret med aftageligt for af uld, kan det hurtigt komme til at koste dig et par tusinde kroner. Dog kan du selvfølgelig drage glæde af at din baby kan holde sig varm og tør hele vinteren igennem!

Pleje af din kørepose

Som du kan læse dig til ovenfor, kan en kørepose altså betragtes som en noget heftig investering, og derfor er det også dit ansvar, at sørge for at du tager dig så godt af din kørepose som muligt.

Hvis du anvender en sommer kørepose, så sørg for at pakke den væk efter endt brug. I stedet for at lade den forblive monteret og fastspændt i klapvognen eller lignende, kan du med fordel pakke den væk i en pose. Dette minimerer chancen for at den varme sol forårsager skade på materialet. Hvis du ikke ønsker at fjerne din kørepose efter hvert endt brug, kan du eventuelt trække hætten på din klapvogn ned, således at stoffet ikke udsættes for direkte sollys.

Du skal selvfølgelig også sørge for at vaske din kørepose, men ikke for ofte. Langt de fleste køreposer er yderst godt ventilerede, og gode til at frigive lugte på egen hånd. Derfor behøver du som regel ikke at vaske dem lige så ofte som et almindeligt babytæppe eller dyne. Når du vasker din kørepose, skal du dog under alle omstændigheder følge med medfølgende instruktioner. Består din kørepose derudover af uld, er det bedst ikke at tørre den i en tørretumbler. Lad i stedet posen hænge til tørre indtil at den er klar til brug igen.