Der kan være utroligt stor forskel på de modeller, der er at finde i handelen, og udviklingen går ufatteligt hurtigt. Så læs med her før du går ud og investerer i den glattebørste, der uden tvivl bliver en vigtig del af din hverdag. Så vil du helt sikkert være klædt bedre på til at finde den, der passer lige præcis til dig – og ikke mindst til dit hår.

Det kan også være en god idé at gå på opdagelse i en glattebørste anmeldelse.

Er det et “børste glattejern” eller et “glattejern, der børster”?

Helt kort er en glattebørste en kombination af en elektrisk hårbørste og et glattejern i ét.

Den umiddelbart største forskel på en elektrisk glattebørste og et glattejern er, hvor meget de belaster håret. Glattebørsten er en markant mildere måde at glatte dit hår på. Det skyldes blandt andet, at du ikke hiver og strækker i det på samme måde som ved brug af et glattejern. Effekten er dog fuldstændig den samme. Den opnås blot ved ved langt blidere glattebørst. Og så er den så godt som umulig at brænde sig på.

Hvordan virker en glattebørste?

Et glattejern fordeler varmen ved hjælp af keramiske plader, der trykkes sammen og trækkes over hårstråene. Det medfører selvfølgelig en del slitage på håret. Det kan du slippe for med glattebørsten. Selvom en elektrisk glattebørste også varmes op af keramiske plader, fordeler den varmen mere ligeligt over håret. Det skyldes, at den er konstrueret med pigge, der sidder med meget større mellemrum end på almindelige børster. Derfor kan du undgå, at nogle nogle områder af dit hår bliver alt for varme – eller ligefrem brændt.

En del af markedets glattebørster anvender også ion-teknologi, der hjælper til, at håret beskyttes bedre, at flyvsk hår reduceres, og at du opnår et mere glansfuldt hår. Derudover kan du glæde dig over, at den irriterende statiske elektricitet fjernes.

En glattebørste test kan give dig et overblik over, hvad de forskellige glattebørster på markedet kan tilbyde. Tjek en glattebørste bedst i test, hvor alle funktioner er nøje afprøvet op mod lignende produkter. Det gør det væsentligt nemmere at sammenligne de forskellige modeller.

Fordele og ulemper ved en glattebørste

glattebørste testVarme er hård kost for håret. Sådan er det. Uanset hvordan man vender og drejer det, slider alle redskaber, der anvender varme, på håret. Men hvem vil ikke gerne have styr på lokkerne og et smukt, blankt og glat hår?

Daglig eller hyppig glatning, der udsætter håret for varme, kan på den anden side set også gøre håret tørt og i værste fald få det til at knække. Den gode nyhed er, at så længe du husker at pleje dit hår, kan du med sindsro bruge din glattebørste til at skabe de resultater, du ønsker – og gå ud i verden med lækkert hår.

Der er fordele og ulemper ved alt. Sådan er det også med en elektrisk glattebørste.

Sammelignet med det gode gamle glattejern, er en glattebørste dog alt andet lige mere skånsom ved håret.

Ikke mindst får du en kæmpe fordel, der ikke er til at overse; Du får en fri hånd, når du styler med din glattebørste, og dermed slipper du også for at holde styr på både børste og glattejern.

Har jeg virkelig brug for en glattebørste?

En glattebørste er en meget mere blid og skånsom metode til at glatte dit hår – og det er faktisk uanset om har et tykt, tyndt, bølget eller krøllet hår.

Hvis dit hår er skadet af f.eks. blegning, hyppig brug af føntørre el.l. skal du generelt holde dig langt væk fra det gode gamle glattejern. Her kan en glattebørste være et meget bedre alternativ. Det samme gør sig selvfølgelig også gældende, hvis du er så heldig at have et sundt og smukt hår, og du ønsker at bevare det sådan.

Hvis du er træt af at stå og jonglere med både børste og glattejern hver morgen, mens du forsøger at få øje på dig selv i spejlet mellem arme og ledninger, bliver du uden tvivl også glad for at eje en glattebørste. Om du har brug for sådan en? Tjaaa… Man kan selvfølgelig også lade håret lufttørre og lade virvler og krøller leve deres eget vilde liv. Men har du først prøvet en, så vil du helt sikkert ikke af med den igen.

Hvordan vælger jeg en glattebørste?

Den bedste glattebørste, er naturligvis den, der passer til dig og dit behov.

Men inden du vælger din første eller næste glattebørste, er det en rigtig god ide at kigge på både den elektriske glattebørstes funktionalitet og brugervenlighed. På den måde får du en bedre chance for at sammenligne de forskellige modeller. Hvad du skal lægge størst vægt ved en glattebørste afhænger af dit- og dit hårs behov. Og selvfølgelig også hvilke resultater, du ønsker at opnå.

Næste vigtige punkt på dagsordenen er selvfølgelig spørgsmålet om, hvor mange penge du planlægger at investere i din nye bedste ven.

Helt generelt kan man sige, at de billigere modeller på markedet typisk er lavet af nogle materialer, der er mindre varmeisolerende end de dyrere. Derfor bliver de hurtigere varme. Nogle af dem kan endda blive så varme, at de ikke er behagelige eller faktisk helt umulige at holde i hånden. Og hvem gider glatte hår med en grill-handske på…

I kategorien af de lidt dyrere glattebørster er dette ikke et problem. Disse børsters pigge er for det meste fordelt bedre ud over børstens hoved, hvilket gør at glattebørsten glider nemmere igennem dit hår. Resultatet heraf er et jævnere og flottere resultat.

På de billigere modeller bruger producenterne ofte dupper af silikone. Disse dupper er ikke helt så slidstærke, og de kan derfor risikere at falde af med tid og slid. Hvis det skulle ske, kommer dit hår og din hovedbund i kontakt med varmelegemet. Og det er selvsagt ikke er nogen særlig behagelig oplevelse. Hverken for dig eller for dit hår.

En meget vigtig ting at kigge efter, er glattebørstens varmelegeme. Lige præcis i forhold til den del af glattebørsten, betaler det sig at gå efter en ordentlig kvalitet. Et smukt hår afhænger i høj grad af, at varmelegemet fungerer optimalt. Det vil typisk også betyde, at glattebørsten har en længere levetid.

Se også efter hvor hurtigt glattebørsten bliver varm og mulighederne for at justere varmen, som du ønsker.

Det kan selvfølgelig altid betale sig at lede efter et godt glattebørste tilbud – så se dig godt for. Der kan være temmelig mange penge at spare. Og hvorfor ikke få mest mulig kvalitet for de penge, du har besluttet dig for at bruge på en glattebørste?

Det er også en god idé at tage et grundigt kig på designet. Hvor ergonomisk er det? Vælg en, der er designet til formålet og ligger godt i din hånd. Også selvom der måske er en, du synes er flottere. I længden er det vigtigt, at den er god at arbejde med. Gå efter den, der har de funktioner, du har brug for, uden at din morgenrutine bliver en sur omgang, der giver dig unødige irritationer og ømme arme.

Og så lige en vigtig, men ofte overset ting: Glattebørstens ledning! Den kan virke som en ligegyldig hale, der hænger for enden med det formål at blive trukket ind og ud af en stikkontakt. Men en ledning, der er for kort, er ikke mindre end helt vildt irriterende. Din nye glattebørstes ledning skal være lang nok til, at du kan bevæge dig frit. Så gør dig selv en tjeneste og tjek, hvor langt din stikkontakt sidder fra det sted, hvor du styler dit hår.

Det kan også være en fordel at vælge en glattebørste med et loop i toppen af ledningen, så du kan hænge den op, mens den køler af. Så behøver du heller ikke lede efter den, men kan altid finde den på sin plads på knagen.

Det kan virke som en god og hurtig løsning at vikle ledningen rundt om glattebørsten, når du ikke bruger den… Men lad endelig vær med det. Selv om ledningen ser fin nok ud udenpå, kan du let komme til at beskadig kablet der sidder indeni.

En nem måde at finde frem til de bedste produkter på markedet er ved at se efter en glattebørste bedst i test

Tips til at bruge glattebørsten

Det er både nemt og enkelt at bruge en glattebørste. Der er faktisk kun et par helt elementære ting, du skal vide. Når det er på plads, er det bare at gå igang med at eksperimentere og finde ud af, hvordan du kommer frem til et resultat, der passer dig. At bruge en glattebørste adskiller sig ikke særlig meget fra at bruge et glattejern, som du sikkert har helt styr på.

Kom godt igang:

Vær sikker på, at håret er tørt.

Rent og helt tørt hår en en forudsætning før du går igang med din elektriske glattebørste. Det er muligvis den aller vigtiste faktor, hvis du vil undgå at få skader på dit hår. Brug også meget gerne et varmebeskyttende produkt før stylingen. Det lægger en beskyttende hinde om hårstråene, der gør dem mere modstandsdygtige overfor varmen.

Børst håret igennem, som du plejer, så det ikke er filtret

Glattebørsten er ikke skabt til filtret hår. Sørg derfor for, at det er redt godt igennem med en helt almindelig børste. Fuldstændig som du plejer. Så kan den elektriske glattebørste nemt glide igennem dit hår og skabe de mirakler, du ønsker.

Vælg den temperatur, der er passer til din hårtype

Vent på at den elektriske glattebørste bliver varm, før du går igang. Det er spild af tid at starte stylingen med en lunken glattebørste.

Har du normalt hår, skal den indstilles på ca. 180 grader. Har du tykt og/eller krøllet hår, skal du indstille den på op til 210 grader. Nogle af glattebørsterne indikerer, at den ønskede temperatur er nået med en blinkede lampe. Andre med en lyd. De forskellige modeller, har hver deres måde at sig “til” på.

Børst i en rolig bevægelse fra hårrødderne og helt ud til spidserne

glattebørste bedst i testTag en lille smule hår ad gangen og før glattebørsten i et langsomt tempo fra hårrødder og ud til spidserne. Prøv dig frem. Det er måden at finde ud af, hvad der fungere bedst for dig. Der kan både være forskel på hvor meget hår, der kan glattes ad gange og hvilket tempo, der giver det bedste resultat.

Gentag til du er tilfreds.

Her er du eksperten. Du ved bedst, hvornår dit hår er præcis, som det skal være.

Lad håret blive koldt, før du evt. bruger afsluttende produkter.

Ved at lade håret køle, før du bruger afsluttende produkter, vil hårstrående lukke sig, være mindre modtagelige og sårbare overfor skader.

Hårpleje er vigtigt

Selvom de elektriske glattebørster er relativt skånsomme mod dit hår, er det stadig super vigtigt at pleje dit hår. Alle redskaber, der glatter og styler ved hjælp af høje temperaturer, udsætter håret for ekstra slitage. Det kan man ikke komme udenom. Heldigvis er der mange ting, du kan gøre for at minimere chancen for skader og bevare et sundt og skinnende hår.

Vi starter med hårvasken. Når du vasker dit hår, betaler det sig især at vælge produkter af god kvalitet, der passer til dit hår. En god shampoo og balsam er hjørnestenen i al hårpleje. Du kan med fordel vælge en type, der indeholder proteiner, da det er med til at styrke dit hår. Gå også efter produkter med fugtgivende ingredienser.

Når man styler sit hår med varme, skal der typisk lidt ekstra til. En gang om ugen, eller når du har tid, kan du forkæle dig selv med en lækker, fugtgivende hårkur. Du kan også vælge en hårkur, der skal sidde i natten over eller sove med lidt kokosolie i spidserne.

Brug altid produkter, der beskytter mod varme, inden du går igang med at style med din glattebørst.

Og ikke mindst: Vælg en glattebørste, der passer rigtig godt på dit hår. Det kan du få et godt overblik over ved at tjekke en glattebørste anmeldelse.